Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Portbou, les matemàtiques i l’estat de dret

|

- Publicitat -
Darrerament a Portbou ( Alt Empordà) sembla que hi un cert rebombori per una remodelació del Passeig Marítim, totalment d’acord amb la legislació vigent , i amb les contribucions especials del carrer de Mar .

D’entrada cal dir que els canvis sempre provoquen rebuig, tot i que la majoria de les vegades sempre són per a millorar; i desprès d’una bona explicació , la majoria de la població ho agraeix . Sobre la , vidriosa, qüestió de les contribucions especials, cal dir que segons l’article 31 de la Llei d’Hisendes Locals, els ajuntaments podran cobrar quotes de fins el 90% del cost de l’obra , normalment, el cost del recàrrec del % ,a la majoria de municipis és del 30 % .Davant d’ això, considero que , lògicament a ningú li agrada pagar ( i menys en temps de crisi ) però què , cal saber que aquestes obres del carrer del Mar de Portbou ( segons tinc entès ) en la planificació de l’anterior consistori, que , lògicament va passar a l’actual Ajuntament, de majoria d’esquerres ( PSC-ERC) havien de pagar un 30% de recàrrec , però l’actual Ajuntament , gràcies a la seva bona feina, a espavilar-se. a cercar subvencions de les institucions supramunicipals ( Diputació i Generalitat ) va aconseguir rebaixar aquest 30% a un 15%.

Per aquesta raó, considero molt injust que es digui que l’actual consistori de Portbou té una actitud agressiva i dictatorial en aquestes qüestions. Al meu entendre, les matemàtiques són incorruptibles i el 15% és menys que el 30% . A més , tot això es porta a terme , d’una manera exquisida , respectant al 100% l’estat de dret .
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut