Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cal vèncer la tergiversació

|

- Publicitat -
Un dels problemes més greus que pateix la nostra nació catalana és el seu gran desconeixement en l’àmbit internacional. De fet, malgrat els molts viatges internacionals de l’expresident Pujol i la creació de les Delegacions Exteriors del l’actual govern, la realitat catalana, en el context internacional, sovint agafa una visió molt esbiaixada .

Aquest panorama tan manipulat de la catalanitat es produeix, principalment, perquè els corresponsals de premsa estrangers prenen com a referència, en relació amb Catalunya, les notícies i reportatges que publica la premsa espanyola . Per aquesta raó, per tal d’equilibrar la informació, ( no oblidem que la informació és poder) és necessari que des de la societat civil es faci molta més i millor pedagogia i proselitisme del que significa el fet nacional/diferencial català .Això és el que està fent molt bé- d’una forma modèlica – un col•lectiu de patriotes, de gent molt preparada al servei del país : El Col•lectiu Emma. Aquest col•lectiu exemplar, que pren el nom d’Emma, filla de Guifré el pilós i de Guinedilda, comtes de Barcelona, es crea el 15 d’abril d’enguany, data en què apareix un article del Financial Times : Spain’s “ cofee for all “ can be bitterbrew, en què aquest grup de catalans respon a la manca de precisió de la realitat catalana del rotatiu anglès. I precisament, a partir d’aquest moment, s’articula la tasca cívica del Col•lectiu Emma : contestar, replicar, en anglès i francès, els articles i/o notícies de la premsa internacional que tergiversen la realitat de casa nostra.

Indubtablement, el Col•lectiu Emma ens està marcant el camí a seguir. Explicar al món que el procés cap a la sobirania plena del nostre país no és cap arbitrarietat, sinó quelcom de primera necessitat, de justícia universal, per tal de poder viure amb normalitat.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut