Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els bitllets de 500 euros i la corrupció

|

- Publicitat -

Quan en els darrers temps la maleïda corrupció provoca molta desafecció i alarma social; i és la causa principal de l’abstenció política, és fa més necessari que mai prendre mesures , fermes i concretes, en contra d’aquesta xacra tan infecciosa .

Doncs bé, una proposta intel•ligent i interessant, que ni el món polític ni la societat civil haurien de deixar de banda és la iniciativa d’ERC sobre els bitllets de 500 euros, per tal de controlar-los més acuradament, i promoure’n l’eliminació. Els bitllets de 500 euros són els màxims responsables de molta corrupció urbanística que ha patit i pateix el nostre país.

Publicitat

La proposició no de llei d’ERC presentada al Congrés del Diputats preveu un increment del control del cens dels bitllets i l’obligació de les entitats bancàries de declarar les operacions superiors als 3000 euros . A més, caldria aprofitar el semestre de la Presidència espanyola de la UE per impulsar la supressió dels esmentats , perversos bitllets de 500 euros.

Cal tenir molt present que tant l’Oficina Espanyola d’Investigació del Frau com diversos estudis de l’Agència Tributària indiquen que els bitllets de 500 euros dificulten el control fiscal . A més, cal recordar que els Estats Units han deixat d’emetre bitllets de 500 i 1000 dòlars, precisament per evitar el frau fiscal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut