Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Grècia, Europa i l’especulació

|

- Publicitat -

El problema de Grècia no és la seva baixa productivitat .Grècia suporta tres problemes greus que no tenen res a veure amb els tòpics neoliberals que sempre es comenten en relació amb el fet que la seva gent no vulgui treballar. Això és manipular la realitat, tal com fan els bancs anglosaxons (els autèntics grans responsables de la crisi mundial) .
Grècia pateix tres problemes importants i són els següents .

1/.Una evasió fiscal a gran escala, sobretot de les seves classes altes -els naviliers- els quals viuen a Londres, Ginebra i Nova York, i es fan l’orni amb l’hisenda grega. Aquesta evasió fiscal a gran escala ha estat possible per la salvatge liberalització financera de la zona Euro i la manca de control polític de les transaccions financeres internacionals; és a dir, perquè no es posa en pràctica la taxa europea a les transaccions especulatives, tal com exigeix l’associació ATTAC .

Publicitat

2/. La sobrevaloració de l’Euro, la qual cosa ha tingut uns efectes econòmics dramàtics en les activitats turístiques i de serveis de Grècia. En aquest cas, Grècia ha patit la competència monetària de Turquia, Croàcia Tunísia i Jordània .

3/. La política alemanya dintre de la zona Euro ha incrementa els problemes de Grècia, sobretot en relació amb el seu dèficit comercial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut