Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La vergonya del tren a la Regió de Girona

|

- Publicitat -

La lluita cívica a favor d’un tren convencional digne a les comarques gironines és un combat, cívic i polític, que ve de lluny; encara que, malauradament, caldrà que ens conscienciegem encara més per tal d’exigir una mobilitat social (ferroviària) com cal perquè el binomi Renfe/ Adif continua comportant-se d’una manera molt denigrant .

La qüestió no és nova, però darrerament han succeït una concatenació d’incidents que han fet anar molt malament als martiritzats usuaris del servei públic del tren convencional. D’aquesta manera, el passat 10 de juliol (el dia de l’històrica manifestació a Barcelona) durant diverses hores, a tota la línia Barcelona-Girona-Figueres –Portbou-Cervera, a causa d’una avaria de la catenària (un altre cop els efectes de la manca de manteniment a la infrastructura) els trens van deixar de funcionar. El diumenge 11 de juliol es van tornar a repetir els incidents, però més greus, amb anul•lacions de trens sense avisar prèviament i sense posar un transport alternatiu . Finalment , el dijous 15 de juliol (això ho vaig patir personalment) el tren regional que surt de Barcelona a les 6’16 del matí i arriba a Portbou a les 8’55 també va estar suprimit per sorpresa. La resposta del servei d’informació de RENFE, concretament a l’estació de Figueres, va ser que no hi havia maquinista per conduir l’esmentat tren .

Publicitat

En síntesi, respostes kafkianes i actituds tercermundistes que contribueixen a humiliar la vida quotidiana dels ciutadans de carn i ossos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut