Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Una Catalunya asfixiada

|

- Publicitat -

En els darrers temps Catalunya pateix, principalment en els àmbits econòmics i lingüístics, una ofensiva centralitzadora, loapitzadora (castellanitzadora) molt contundent. Aquesta onada de centralisme extremista es tradueix en un segrest de la nostra legislació i de les nostres institucions; en una reducció brutal de les inversions de l’Estat en infraestructures i, en definitiva, tot plegat provoca un veritable ofec de la nostra nació catalana. Aquesta asfixia econòmica i política esdevé un problema social greu que afecta el 100% de la societat catalana. La manca de recursos del govern català (a causa de l’espoliació de l’Estat central espanyol a casa nostra) fa grinyolar totes les polítiques i serveis socials i/o culturals catalans. Per altra banda, dues eines molt importants per construir un país europeu de qualitat (pròsper, lliure i civilitzat) com son la llei d’acollida i el codi de consum, pretenen ser dinamitades per l’estructura burocràtica (il•legítima) del nacionalisme espanyol.
En el vidriós tema de la llengua, no hi ha dubte que, des de Madrid, volen prohibir el català, despullant-lo de drets i deures. Volen matar la llengua pròpia de Catalunya per inanició i, així, provocar una gran fractura social; per tal que la nostra nació deixi de ser de ser un sol poble. En el tema específic del codi de consum es fa inexplicable que determinades forces polítiques puguin oposar-se a una llei que vol combatre les pràctiques abusives de certes empreses, així com el mal servei d’atenció al públic. En nom de la llibertat d’empresa no es pot defensar certs poca-soltes que menyspreen els consumidors i bandegen, de totes totes, el cívic procés de normalització lingüística.
En síntesi, l’enorme dèficit fiscal que suporta Catalunya, producte d’un depredador sistema de finançament autonòmic (profundament injust) així com la manca absoluta de respecte de l’Espanya de matriu castellana envers els grans, importants, trets diferencials de la nostra nació catalana (llengua, cultura, dret, costums, etcètera) configuren una atmosfera totalment irrespirable per al ciutadà català, per a la gran majoria de gent que viu i treballa a Catalunya. Davant d’aquesta perspectiva tan poc democràtica i europea, avui en dia, ens cal l’autonomia de Portugal: poder elegir, lliurement i sobiranament (sense cotilles de cap mena), el nostre esdevenidor col•lectiu. El millor futur per a la nostra estimada nació catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut