Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Downing Street no és La Moncloa

|

- Publicitat -

Potser Catalunya té algunes semblances amb Escòcia, però el que  queda  clar és que Espanya  no és el Regne Unit. Madrid és radicalment diferent que Londres (políticament  parlant ) i, encara més, l’actitud i el tarannà polític de Dowing  Street no té res a veure amb l’incompliment de promeses de tota mena i  l’autoritarisme soterrat de La Moncloa.
 
L’exemple d’Escòcia – la majoria  absoluta obtinguda en les passades eleccions  per un partit, el SNP, inequívocament independentista, i un candidat, Alex Salmond,  que ha governat molt bé, sempre allunyat de la prepotència  i el panxacontentisme – hauria de servir per fer reflexionar i, sobretot, per unir  a tots els catalans . Així, malgrat  que l’Estat espanyol és una democràcia de baixa qualitat, que posa pals a les rodes a la llibertat dels pobles, l’anhel de sobirania de debò per a Catalunya depèn dels catalans i , desprès d’Europa .Cal començar a fer pedagogia, amb tots els ets i uts, a Europa i deixar de parlar d’Espanya.
 
Aquesta  és la clau de volta de la futura llibertat nacional de Catalunya: el tractat de Viena . És a dir, la independència dintre de la  interdependència  europea .No serà gens fàcil, però no hi ha cap altra solució.
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut