Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La descomposició de la dignitat social

|

- Publicitat -

L’anomenat  moviment  de base dels indignats del  15-M, que  beu de les fonts ideològiques  del llibre “indigneu-vos” de l’autor franco-alemany de 93  anys  Stéphane  Hessel , està marcant  l’agenda  mediàtica  de l’actualitat, encara que, al meu entendre,  l’aparició d’aquest  grup també  implica un espectacular  crit  de desesperació social  envers la descomposició de la justícia social i, alhora, el triomf, esclatant, del maquiavel·lisme  antisocial  i el mercantilisme més salvatge i irracional .
 
No hi ha dubte que, per exemple, els resultats  de les eleccions municipals  posen  de manifest que en temps de crisi, en temps  molt durs per a la lírica, els conservadors ( la dreta en general) sap moure’s molt millor que les anomenades esquerres . I més  quan aquestes, “teòriques”  esquerres fan polítiques ultraliberals  i terriblement injustes .Això provoca una forta desmobilització de les classes més modestes i, alhora, una indignació en majúscules  dels sectors progressistes més informats i sofisticats.
 
No oblidem que  en temps de crisi estructural, la dreta té la vida blindada;  per contra, els  valors d’esquerres queden   diluïts com un  sucre dintre d’un got d’aigua .
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut