Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Economia submergida

|

- Publicitat -

 
No s’entén que  en  un Estat en què existeixen tants aturats, gairebé 5 milions a tot l’Estat espanyol i 700.000 a Catalunya, pugui existir ( i es permeti des de les institucions  diverses) tanta economia submergida.
 
Resulta escandalós, per no dir altres adjectius més forts, que l’economia submergida ( segons dades de les FUNCAS ( Fundació de les caixes d’estalvis) pugui està donant feina a 4 milions de persones ( d’una forma molt precària i tercermundista). Segons les dades d’aquesta estadística, a l’Estat espanyol, l’economia submergida ha passat d’un 12’8% del que representa del Producte Interior Brut, ( als anys 80 del segle passat) a, més o menys, uns 28% en l’actualitat. Aquestes  dades, que també tenen una influència  molt negativa a Catalunya, demostren que encara som un país del “tercer món”, subdesenvolupat i amb una democràcia de molt baixa qualitat, malgrat  que formem part de la UE  d’ençà del  1986 .
 
L’economia submergida, malgrat  el que es diguin alguns mitjans, és un càncer brutal pel nostre país. És una metàstasi que cal extirpar quan més aviat millor . És un perill bestial per a la nostra convivència social i  una xacra que amenaça la nostra normal quotidianitat .
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut