Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un feblesa molt perillosa

|

- Publicitat -

La  situació  de  la nostra  estimada  nació  catalana  torna a destil•lar una  feblesa  profundament remarcable i molt perillosa .  En els darrers  dies i setmanes hem copsat  com el govern Mas es prepara  per defensar l’autogovern  davant de l’onada  centralitzadora de l’executiu de Rajoy . Què vol dir   això  ? Què el  govern català  es plantarà  davant de les atzagaiades  ultra jacobines de Madrid  ? Malauradament  crec que no, ja que hi ha molta  por en l’ambient i, a més – desgraciadament – aquest, encara és un país  amb una mentalitat  d’esclaus. 

Aquest  és un país  que ha tingut  molt  mals governats, i el que és  pitjor: que ha minoritzat i bandejat,durant una pila d’anys, la política (entesa com a única eina  de  conscienciació  nacional  i  transformació  social). Ara, empantanegats enmig d’una crisi  estructural ( de magnituds  mai vistes)no controlem ni la política ni els negocis; caldria  no oblidar,caldria  recordar sempre que,de fet, estem intervinguts d’ençà  de  1714 .

Publicitat

Amb aquest  panorama  tan descoratjador, un govern seriós  no es pot dedicar, exclusivament, a implementar unes retallades  antisocials, cada dia més  radicals, i a  portar al Tribunal  Constitucional  els incompliments  del  govern “imperial”  del PP .  La voracitat insaciable, la total manca de respecte envers Catalunya, dels qui manen actualment a l’altiplà ( els quals ens  volen anorrear al 100 % )  hauria de tenir  una resposta contundent, unitària  i rigorosa  de la societat  catalana ( molt  més enllà  de l’anomenat  “Pacte Fiscal ) ; i, lògicament, aquest reacció  cívica  hauria d’estar encapçalada  per l’executiu  català  .  No pot ser, de cap de les maneres,  que  a  casa nostre  la  majoria  de serveis  públics  i necessitats  socials  les haguem de pagar  per duplicat  o triplicat . Resulta  intolerable  que, amb l’excusa de la crisi, es permeti que  l’espanyolisme  vagi  desmuntant  l’eina més important per  a  normalització lingüística  i la normalitat   nacional del país   : TV3 .

En síntesi, hem de ser  molt conscients que el  sistema autonòmic espanyol esta exhaurit . Cal  avançar cap a una altra etapa, que impliqui  la defensa  de debò  dels interessos de Catalunya .Caldrà, sobretot, per part del govern, d’una forma  inequívocament  democràtica, donar un cop de puny a la taula .Serà  necessari, si la situació  continua degradant-se, articular un  acte col•lectiu de desobediència civil (amb l’executiu al capdamunt) . I, sobretot, és urgent superar la incapacitat  per fer  front a  la síndrome d’Estocolm que plana per damunt de tots nosaltres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut