Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La bona feina del Col•lectiu Emma

|

- Publicitat -

En els darrers  temps  sembla que  el contenciós  català es va, paulatinament, internacionalitzant. Les qüestions  nacionalitàries  catalanes comencen a tenir  un ressò, com  cal, a  la  premsa  internacional; principalment  a  la influent  premsa  anglòfona . Aquesta  feinada, en gran part,  és obra  d’un  grup/associació  de  la  societat  civil anomenat  Col•lectiu  Emma, el qual vetlla perquè els mitjans internacionals expliquin la veritat sobre Catalunya i  la seva relació política amb l’Estat.

No  hi ha dubte que,  d’ençà  del 2009,  el  Col•lectiu Emma està portant a terme  una molt  bona  feina en defensa  dels  interessos de la nostra nació  catalana. La tasca és àrdua i, massa vegades, poc reconeguda pel gran públic: però és vital. Encara  existeix molta premsa internacional – amb corresponsals  a Madrid  manipulats per la Brunete mediàtica de l’altiplà –  que té  una imatge, una informació completament esbiaixada de casa  nostra. Aquest és un combat polític que hem de guanyar si volem avançar  cap a l’estat propi . Gràcies al Col•lectiu Emma qüestions vidrioses com el dèficit fiscal, la llengua pròpia i les competències del govern català comencen a ser digerides per la premsa internacional .

Publicitat

Però  encara resta  molta  feina a fer. Una de les assignatures pendents considero que és la premsa  francòfona; en aquest  aspecte considero que cadascú  de nosaltres podem contribuir a posar el nostre  granet de sorra, en certes zones del  país tenim molts residents,  estadants i turistes francòfons, amb una  mica de ma esquerra i  voluntat política podem explicar a aquestes  persones el que es cou de debò a Catalunya. Darrerament, per  exemple, el Col•lectiu Emma ha respòs,  http://emma-col-cat.blogspot.com.es/2012/08/resposta-publica-le-monde-ii.html  , d’una forma molt educada, ferma i diàfana  un article de Le Monde,  http://www.lemonde.fr/economie/article/2012/08/21/les-regions-espagnoles-epinglees-comme-principal-facteur-de-risque-pour-le-deficit_1748232_3234.html ,  en que l’equilibrat  rotatiu  parisenc no esmentava  ni entenia  que  Catalunya aporta  cada  any a l’Estat espanyol un  8’4% del seu PIB

Publicitat

Opinió

Minut a Minut