Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’Onze de Setembre : ara toca mobilitzar-nos

|

- Publicitat -

A pocs dies de l’Onze de Setembre es va complicant el panorama polític, econòmic i  social. A casa nostra, la premsa, els mitjans audiovisuals i, sobretot, les xarxes socials treuen fum. Fa la sensació que estem arribant a un moment clau de la nostra història col•lectiva : a un veritable punt d’inflexió, en què a partir del 12 de setembre tot podria canviar de debò . Ja sé que és molt arriscat fer previsions de futur  – i més en termes històrics – però, a hores d’ara, es dona, es  produeix la confluència d’una munió de factors diversos i diversificats, covats en els  darrers 30 anys, que podrien desembocar en un escenari polític totalment  innovador  i molt interessant .

Un aspecte capital a destacar d’aquesta efervescència política – en el sentit positiu del terme – és que en aquest 2012, tan convuls i complicat, la societat civil va, camina un pas per davant dels partits polítics; és a dir, que aquest societat civil catalana – tan potent i prestigiosa en el passat – ara, farta de promeses incomplertes  i força cremada per la crisi econòmica i l’espoli fiscal, s’ha posat a fer política de debò – s’ha carregat d’autoestima col•lectiva – i , el  més important, assenyala  la  línia a seguir. Lògicament, això no vol dir que els partits polítics no siguin necessaris; potser  s’han de renovar ( uns més que d’altres) i, sobretot, tenen l’obligació de presentar propostes, realistes i de futur, veritablement compromeses amb el moment actual. De fet, en una hipotètica Catalunya independent i normalitzada, els partits marcaran les pautes del desenvolupament legislatiu i democràtic, espero que amb més transparència que en l’actualitat, com en qualsevol país normal,avançat i democràtic d’arreu del món.

Publicitat

Continuant amb aquest punt d’inflexió, no hi dubte que les expectatives d’èxit d’una manifestació, anomenada d’històrica, semblen elevades; tot i que es fa més necessari que mai  insistir que cal  participar-hi .Cal una forta mobilització, en aquest 11-S del 2012, per tal de deixar  ben clar a tothom : al govern català,  a Madrid, a Brussel•les, a Berlin, a París, a Washington – arreu del món –  que  Catalunya vol i pot  caminar sense crosses. Que Catalunya  necessita un Estat propi perquè està  madura i té moltes necessitats socials que l’aclaparem. Amb llibertat nacional i justícia social, Catalunya  vol i ha de ser mestre del seu esdevenidor  col•lectiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut