Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Estem carregats de raó

|

- Publicitat -

Tota la polèmica, millor dit, la parafernàlia a l'entorn sobre si Catalunya quedaria fora de la Unió Europea en cas que es declarés independent no és més que un impostura política descomunal, un espantall com una casa de pagès que posa de manifest, amb tota la seva cruesa, que el veritable malson d'Europa no és Catalunya sinó Espanya. No hi ha dubte que les interferències de les clavegueres de l'Estat espanyol en aquests comicis del 25-N han provocat que aquesta hagi estat una campanya molt bruta- molt fastigosa – que ha incidit, especialment, en la manipulació mediàtica dels sectors més vulnerables de la nostra societat. Per exemple, en la qüestió de les pensions, en què els partits espanyolistes, sobretot el PP, no han esmentat que el sistema de pensions per repartiment significa que els treballadors que cotitzen a la seguretat social són els que, de fet, paguen les pensions dels jubilats.
Sense cap mena de dubtes, el veritable malson d'Europa és Espanya,per la qual cosa els catalans farem bé de fugir-ne quan més aviat millor. On s'ha vist un estat, un país en què, en relació amb la dramàtica qüestió dels desnonaments, es maltracta el ciutadà, es deixa, a la gent amb més dificultats, al carrer i, a més, s'incompleix la legislació europea. Malauradament, això també ho patim els catalans i es un motiu més per tocar el dos d'una Espanya que està en un procés d'esdevenir un autèntic “estat pària”, en què els abusos de tota mena i les atzagaiades antisocials estan a l'ordre del dia . Ara i aquí, és una necessitat urgent esdevenir una República, al marge de l'òrbita de Madrid . No podem formar part d'un estat que, a més ser el veritable malson d'Europa, ostenta el record de ser de les economies menys productives del continent europea, però que encara s'entesta en seguir construint línies d'AVE en determinades zones, en què el nombre de passatgers serà irrisori .

No podem formar part d'un Estat en què la democràcia és de molt baixa qualitat i , en què el fantasma de l'autoritarisme irracional i,fins i tot el colpisme, cada dia treuen més el cap . En definitiva , estem carregats de raó per continuar avançant cap a l'alliberament nacional. Ha arribat l'hora, per motius d'autoestima col•lectiva, de prémer l'accelerador i fer realitat aquest “viatge a Ítaca”; la qual cosa només es consolidarà de debò trencant definitivament amb el que significa, avui en dia, el pitjor malson d'Europa : l'Estat espanyol .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut