Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

A L’Alt Empordà cal un compromís cívic

|

- Publicitat -
L’Alt Empordà es troba en una autèntica cruïlla històrica . Aquest emblemàtic territori necessita urgentment un compromís – polític, econòmic i social – per redreçar els excessos d’una política urbanística i mediambiental plantejada , planificada , amb una mentalitat de fa força anys, amb uns processos participatius febles ( democràcia de baixa qualitat que cal esmerçar ) ; en què la crisi econòmica i la necessitat de més millor transport públic, no era quelcom tan palpable com en l’actualitat.

A  l’Alt Empordà fa falta un compromís que es tradueixi en el fet de poder rectificar ( cosa que és de savis ) i redreçar el PDUSUF . Aquesta reforma del Pla Director del Sistema Urbà de Figueres hauria de tenir en compte quatre punts mínims.
 

1/. Manteniment de l’actual estació del tren convencional, dels autobusos, en el seu emplaçament cèntric de Figueres .
2/. No al moll sec del Port de Barcelona i Tarragona . No aporta absolutament cap valor afegit a la comarca i , per contra , implica i impacte ecològic i paisatgístic brutal .
3/. Planificació i racionalització de l’energia eòlica a la comarca .
4/. Gratuïtat del peatge de l’AP-7, tal com es fa a Girona, per tal d’evitar els desdoblaments de carreteres .

Aquest compromís/pacte, de total sentit comú, altempordanès hauria d’implicar les forces polítiques i socials així com les diferents institucions per crear estabilitat i desterrar la incertesa i l’estrès existencial de la comarca. Per altre banda aquest seria un acord totalment assumible per que de, debò , es consideri defenso de la democràcia i que estimi el seu territori. En síntesi, un compromís per restaurar el seny i la mesura .
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut