Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ara és l’hora del sentit d’Estat català

|

- Publicitat -

Moments difícils viu el nostre petit, delicat i estimat i país català. .La nostra nació catalana vol ser lliure i sobirana. Volen un país nou, més just més net, però tenim davant nostre un Estat espanyol que, malgrat el “diàleg”, és com una pedra granítica. Alguna gent està cansada,és lògic,però amb la lassitud no  anem enlloc. De fet, aquests comportaments  de  cert “cansament” son a causa  d’una gran despolitització, des de  la base, de la societat  catalana  i de molts de politiques “panxacontentes”.

En aquests  moments ha arribat l’hora de  posar-se les piles de debò.  Ningú  va  dir que  la cosa  seria  fàcil. Ara, més que mai, hem de  convèncer  el màxim nombre  possible  de  catalans per continuar la  nostra fita, legítima, justa i lliure. Ara és l’hora que  el màxim nombre possible de catalans – els catalans que som sobiranistes i pretenem ser coherents-  exercim, és a dir, procurem  disposar  d’un element  primordial que es diu sentit d'Estat.

Publicitat

Ara més que mai,els partits, els representants polítics i la ciutadania catalana, en general, hem d'intentar tenir sentit d'Estat català. I per cert, tenim pressa. Molta pressa per resoldre problemes socials i estructurals greus : la pobresa, l'atur de llarga durada, la desastrosa xarxa ferroviària convencional i molts d'altres. Aquests problemes quotidians que mortifiquen la gran majoria de la població catalana només es podran encarar i resoldre -raonablement i satisfactòriament bé- amb un Estat propi, cosa que només serà possible amb una gran unitat de la gent, dels partits i, alhora, amb una forta i intel•ligent mobilització. Posem-nos a treballar tots plegats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut