Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Calor criminal = canvi climàtic + cinisme

|

- Publicitat -

La calor que  patim actualment, producte  del canvi  climàtic,  és  classista,crimnal  i nefasta per  a les  classes  mitjanes  i els pobres de solemnitat. . A més,  ho podreix tot; fins i tot, la convivència. Aquesta calor insuportable  que estem  patint  abans d'hora -d'ençà  de fa 2 setmanes, quan  encara som a  la  primavera- és  el/un  canvi climàtic com una casa de pagès. I tot plegat provocat, sobretot,  per l'economia del cotxe privat i el petroli. En aquesta estiu de 2017, molt  em temo que tindrem problemes socials i mèdics  greus  per  culpa d’aquesta calor  extrema provocada  per un model  econòmic  i polític completament  desbocat .La  gent  gran, els  jubilats pobres,podrien morir en silenci a casa seva  i una  part dels treballadors -amb feines  a  l’exterior-  estaran/estan exposats a  uns riscos  per  a la seva salut   molt  significatius.

Actualment, no fer servir el transport públic és  prendre una posició política irracional a favor del canvi climatic,  i de totes les seves desatroses conseqüències per a la gran majoria de la població. És  urgent millorar  el transport públic i rebaixar  el preu del bitllet del tren convencional. El canvi climàtic  és conseqüència del model del  capitalisme salvatge i  neconservador. Qui no entengui això és que és  molt curt, està molt manipulat  o  és  un cínic  que amaga   d’uns terribles interessos  econòmics en el  sector  del  cotxe  i el petroli. Per altra  banda, el fet  que un mes de juny  s’arribin a  aquestes  temperatures extremes –  que tinguem  a molts  llocs  del  país 29  garus  a temperatura  a les 10 d el matí-  posa  de manifest que  el sistena econòmic, polític i civilitzatori  ha arribat al seu límit. Alguns encara no ho volen entendre perquè  són cínics, panxacontents o, el pitjor de tot, uns pacasoltes  globals;  però les evidències  són clares; les escorçes dels  arbres centenaris  se sequen com mai  s’havia  vist fins ara i  les malaties  respiratòries  augmenten d’una forma important.

Publicitat

En síntensí, en aquest juny de 2017, tan mogut i tumultuós que  tenim  a  ca  nostra, estem  patim  una veritable  alarma mediambiental. A Europa hem entrat  en un veritable   macro S.O.S. climàtic de  conseqüències  inprevisibles.  No podem seguir  amb aquest  model egocentrista  de retre  vassallatge al  vehicle privat i a la seva  “salvatge” publicitat  televisiva. Ara és el moment  de  donaer màxima prioritat  al  transport  públic  i , sobretot, al tren  convencional. El  cotxe privat ha  de  passar a ser  el passat, el qual  ha  provocat  moltes  desgràcies, però  si  l’aturem  encara estem a  tenps  de  guanyar  una mica de  qualitat  de  vida. No hi ha  dubte  que aquest model econòmic  i polític que  ha  provocat  aquests  estralls  en forma  de  canvi  climàtic és  un crim  contra  la  humanitat que  provoca  desigualtats  socials greus , infelicitat i  desordres globals  de  tota  mena.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut