Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Censura, intervencionisme i mentides

|

- Publicitat -

Vivim  uns temps  molt  accelerats en què  el poble  de  català -si  vol  emancipar-se  de  debò, si  vol sobreviure com a poble-  ha  de  fer  front  a un Estat  espanyol, totalment neocolonial,  i  que  no  té  cap  mena d’aturador per  aplicar  una  agressiva  violència  antiga (barrega  d’imperialialisme  i  neofeixisme)  per  tal  de  detenir  els  anhels de  llibertat  i  justícia social  del  poble  de  Catalunya.  

Davant d’aquesta  situació  ens  cal –urgentment-  frenar la manipulació  i   l’intervencionisme neofranquista contra la ràdio i la televisió catalanes (CCMA) i el priocés  de normalització lingüística  iniciat  als  anys  vuitanta  del  segle  passat. A hores d’ara ,a 2017,  es pot copsar  claranment que  hi ha una brutal  ofensiva mortificadora contra la majoria de la població de Catalunya que vol fer servir  -amb normalitat-  la llengua pròpia de Catalunya. Per  tal  de fer  front aquesta  magna injustícia, aquesta  anormal anomalia política, Europa; és  a dir,  la UE, el Consell d'Europa, el Parlament Europeui i els  grups democràtics d’arreu d’Europa  haurien d'actuar ràpidament contra aquestes  actituds  antidemocràtica que imposa el govern espanyol a Catalunya a través  del nefast article 155  de la CE. A més,  els governs democràtics europeus  – sobretot Macron i Merkel-  i la UE haurien d'advertir i sancionar (possible  aplicació  de l’article  7  de la UE) el govern espanyol per la seva política de “tolerància” cap a l'agressió neofeixista contra la població de Catalunya. Això  no és un afer  intern   espanyol, sinó que es tracta d’un problema  europeu de  primer ordre.

Publicitat

Per altra  banda,  és fastigosa la maniobra perversa  del  Ministre  d’exteriors espanyol , el sr. Dastis, d’acominadar tots els funcionaris  de les delegacions  catalanes  a l’exterior. El pitjor  de  tot  és  que, ara  i  aquí, patim, vivim sota  un règim de dictadura autoritària i colonial, però  molt  ben  disfressada, embolcallada  de  democràcia i  d’estat de  dret; la qual  cosa provoca que  gran part de l'Europa institucional no copsi la mentida, la mascarada en què s’ha convertit el  règim polític del  podrit Regne d'Espanya. Si us plau. Cal denunciar aquesta situació, tan anòmala,  amb pèls  i  senyals. Cal fer escrits i cartes  contundents a tota  la premsa internacional i a les xarxes socials.  Ara, més que mai, cal que la gent es mobilitzi,  i el 21D voti massivament a favor de Catalunya, la llibertat i la justicia social,  i en contra del depravat  i arrogant   article 155 de la CE. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut