Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El 155, el colonialisme i la protecció social

|

- Publicitat -

Des  de cercles unionistes i assimilacionistes es comenta  que l’aplicació del 155 a casa nostra no està tenim cap mena d influència  en les prestacions socials,  i  qüestions  socials  en general,  a Catalunya. Jo considero que això  és una gran mentida que s’hauria de rebatre contundentment  als mitjans  clàssics i a les xarxes socials.

D’entrada, penso que ja molt abans de l’aplicació  del 155 patiem  un greu espoli econòmic i social, amb un sistema de finançament  molt arbitrari i injust per a Catalunya. De fet, d ençà de 1986 Catalunya  ha hagut de  suportar  un espoli fiscal anual de 16.000  milions d’euros. A partir de l’aplicació del 155, a banda d’imposar-nos un model polític colonial; el tancament de totes les delegacions de la Generalitat  a exterior  excepte la de Perpinyà i la supressió del Diplocat en serien exemples diàfans; però a més, en l'àmbit econòmic i social el control, encara  més espoliador,  per part de Madrid de la caixa de la Generalitat ha empitjorat  tot el que està relacionat amb la protecció social a Catalunya. Un exemple diàfan d'això el tenim  en relació amb la renda garantida: la Generalitat ha hagut de rebutjar  el 70%  de les sol.licituds a causa de la situació desastrosa de les finances catalanes a causa de  la la política depredora  per  part de  Madrid. 

Publicitat

En aquest  sentit caldria  denunciar  que impostos  que es generen a Catalunya, i se’n generen molts,  perquè el model econòmic  de casa nostra  es  més eficient que  el  model  castellanista, con  per exemple els impostos  especials  dels hidrocarburs  o l’alcohol, que  consten – en les estadístyiques oficials espanyoles-  com si  haguessin estat  recaptats  a la Comunitat  de Madrid.  No trobeu que això  s’hauria d explicar molt més  i.molt millor en els diaris i a les xarxes socials ?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut