Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Espoliació i acarnissament polític

|

- Publicitat -

Com a ciutadà  d’un país, d’un  Estat –suposadament- democràtic  estic  molt  indignat  per les noves multes de 90.000 a  l’ANC  i   a  Òmnium;  és  a  dir, a  les  dues   associacions més  emblemàtiques  de  la  societat  civil  catalana. En total, aquestes  multes  -terriblement   injustes-   ja  s’eleven   a  330.000  euros per  a cada   associació .

La imposició  de  la  dura  sanció econòmica,  per  un suposat  incompliment  de la llei  de protecció  de  dades  (mai  s’havia  aplicat  una  multa  tan dura  i forasenyada   per  aquest motiu  a l’Estat espanyol)  no deixa de  ser una “excusa de  mal pagador”  amb una intencionalitat política  molt destacada: intentar espoliar  i arruïnar econòmicament  les  dues   associacions.  Aquesta acarnissament  polític,  aquesta  arbitrària  atzagaiada  del  nacionalisme  castellano/espanyol, mai vista  fins  ara,  contra  aquestes  dues  associacions –exemplars, cíviques, pulcres, netes i democràtiques- no és més que  un càstig  polític  amb tots  els ets  i uts,  per tal d’advertir, atemorir  i amoïnar  el conjunt de  la societat catalana. 

Publicitat

No  hi ha dubte que  la democràcia  a l’Estat espanyol  encara ha de  superar  moltes   provés, encara  no  és ferma, de cap  de les maneres. No deixa de ser  una  mena de “desideràtum”. És  a dir, una qüestió que no es troba a l’alçada d’uns mínims  paràmetres polítics i socials europeus. .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut