Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Girona, la capital de la República catalana

|

- Publicitat -

La ciutat de Girona -també  anomenada la Florència catalana- és una urbs esplèndida.  Aquest sobrenom de “la Florència catalana” es remunta a  l'època del magnífic alcalde  Joaquim Nadal  Farreras; però la  Girona del  2016 és moltes coses més.  Girona té una certa similitud amb la magnífica  ciutat  occitana -dintre de l'Estat francès- de Montpeller.

Girona és una ciutat en què es respira cultura, saviesa, tolerància i diversitat. Girona és una ciutat universitària destacada; amb bons serveis i comunicacions, i en què es percep una modernitat integradora, i amb tocs  molt adients de sofisticació, la qual cosa   es  converteix en una lloc    amb  molta qualitat de  vida.. Girona podria ser perfectament la capital de  Catalunya. És més, hauria de ser la capital de la propera República catalana .Girona, la Florència  catalana, la petita Montpeller; ciutat grisa i levítica dels anys 60 i 70 del segle passat, ha passat a ser una ciutat esplendorosa, oberta, europea  i lliurepensadora.

Publicitat

Potser, l’assignatura pendent  de Girona és que  hauria d’irradiar, més i millor, el  seu  progrés i  “savoir faire”  a la resta de municipis  i contrades, tant de l’interior  com de la  costa, que  formen  el  seu “hinterland” ; és a dir , la regió  de  Girona . De tota manera, a Girona  i comarques  és  un lloc  on  val  la pena  viure-hi .  Girona, una ciutat  meravellosa . Visca Girona .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut