Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Globalització = injustícia social

|

- Publicitat -

Quan es va començar a parlar de la globalització es podia entendre que això significaria un món amb més i millors condicions de treball, i que la Justícia social i l’estat del benestar s’anirien consolidant arreu del planeta . Ha estat tot el contrari.
Les precàries condicions en què treballen els ciutadans xinesos, i d’altres països del tercer món, s’estan imposant també a Europa. Aquesta és la conseqüència d’un capitalisme voraç, insaciable i orwellià, que sembla no té tenir límit. Arrasa recursos, contamina el planeta, produeix molt d’atur i liquida la justícia social .
Aquest és el futur que ens espera – el que ha triat el poder econòmic neoliberal – que té la virtut d’enriquir a uns pocs i empobrir la majoria. Aquest és el futur que alguns ciutadans accepten de manera gustosa ( la plutocràcia privilegiada) i altres ( la majoria ) d’una forma molt resignada. I, davant d’això, el món polític institucional no reacciona, només retalla drets socials. És cada dia més corrupte i impotent enfront d’aquest panorama de misèria i desesperació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut