Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ha arribat l’hora de la responsabilitat política

|

- Publicitat -

La CUP s'ha sortit amb la seva, ha preferit optar per la ideologia en comptes de tenir alçada de mires; és a dir, tenir sentit d'estat (català). La CUP ha preferit apostar pel  dogmatisme en lloc de fer un petit sacrifici patriòtic. La CUP no ha entès, o no ha volgut entendre, que l’Artur Mas havia de ser un president interí, per un període de 18 mesos, per tal d’encarrilar el procés i, sobretot, per encarar una emergència social que tenim davant nostre : sense  govern no hi ha cap mena de  possibilitats de lluitar a favor de la justícia social.

Ara el problema es planteja en el sentit que tots ens trobem molt més afeblits. Tot l’univers  catalanista/sobiranista/independentista té la sensació d’estafa política  i, alhora, d’estar cansats i cremats. De tota manera, és urgent superar, immediatament, aquest mentalitat tan pessimista, aquesta situació tan poc  positiva. Ara i aquí cal estar molt amatent a veure si seria possible -amb molt de sentit comú, generositat política i “savoir  faire”- que  un altre candidat de Junts pel  Sí  pugui  encapçalar el govern de transició ( ho veig difícil, però no impossible). En qualsevol cas, el  que resta molt clar és que si hem d’anar a unes noves eleccions  el proper  mes de març  caldrà armar-se de valor i contractar un exèrcit de sociòlegs, psicòlegs i psiquiatres per tal de remobilitzar i repolititzar el poble de Catalunya. 

Publicitat

La clau de  volta de tot plegat és que el poble de Catalunya ha de  continuar bategant i essent el protagonista d’un procés d’alliberament nacional  molt imprescindible, molt just, molt  necessari, molt engrescador; però. alhora, molt  complex. Ànims  i  sempre  endavant. Catalunya necessita, més  que  mai,  lideratge, responsabilitat política, sobirania plena i  justícia social.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut