Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L` autonomia catalana és morta

|

- Publicitat -

A hores d’ara, l’autonomia de Catalunya és completament  morta. L’Estatut  del 2006, tot i les retallades inicials, és  paper mullat : ha esdevingut  una eina  rovellada que no serveix per a res. Un exemple  clar d’això el tenim en què, darrerament, el  Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha suspès  la llei de mesures contra la pobresa energètica i els deutes hipotecaris, així com la llei de comerç que regula  les grans superfícies comercials.

Catalunya és una nació  sense estat que pateix un tracte discriminatori total. Actualment  sofrim una relació  de colonialisme econòmic totalment esfereïdor, ja  que a banda de patir  les invasions de competències per part del govern central i les  interferència/ prohibicions polítiques del  TC, és un país  que no està  normalitzat; en aquest sentit, no s’entén que la política social  que  es debat, s’acorda  i  s’aprova en el seu  parlament, immediatament, a iniciativa del  govern espanyol, sigui anul•lada i suspesa  per  un alt  tribunal que es troba a molts  quilometres de distància de casa nostra. A més, aquest és un tribunal d’excepció; és a dir, que  té un caràcter eminentment  polític.  Els seus dotze  membres  són elegits de la següent  manera : 4 pel Congrés, 4 pel  Senat, 2  pel govern espanyol  i 2 pel CGPJ.  Això  representa que el govern català, l’administració  de la Generalitat, es troba totalment  intervinguda, de facto,  sense  cap necessitat  que Madrid ens  hagi  d’aplicar l`article 155 de  CE. I el pitjor de tot és que aquesta situació implica un deteriorament molt important de la qualitat  de vida del  100%  dels  catalans.

Publicitat

En síntesi, l’Autonomia catalana està desapareguda i no hi ha cap  projecte clar, de tercera vida  ni de reforma de la CE, que ens pugui  permetre  viure  en dignitat. La independència ha esdevingut una veritable  necessitat, política, econòmica i, sobretot,  social.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut