Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La manca de legitimitat i la devastació social

|

- Publicitat -

Actualment es desenvolupen importants  vagues i  lluites socials a Bèlgica i a l'Estat francès, també a d’altres indrets del vell continent. Els mitjans de casa nostra no n’han fet massa ressò.  El problema polític  i  social, de  fons, és que la Comissió Europea, que no és ni representa la nostra estimada Europa -ni molt menys els ciutadans de carn i ossos- vol destrossar i anihilar la negociació col•lectiva. Pretén suprimir “de facto”  la  negociació sindical col•lectiva; és a dir,  que no es puguin negociar  convenis  per branques, sinó només dintre de les empreses,  amb la  perversa  finalitat (amb l’excusa de la flexibilitat i la tecnologia) de fer perdre  la majoria de drets i normatives  socials als treballadors assalariats (també als autònoms dependents)  i tornar a  una situació social  d'abans de 1945.

És pretén, s'intenta aplicar la bogeria nihilista de fer competir Europa amb la pitjor precarietat laboral –i terriblement antidemocràtica- dels pitjors escenaris, polítics  socials i laborals- tercermundistes (visca la globalització salvatge i malgirbada !). Això seria la devastació total d'Europa i, el pitjor de tot, haver de  donar la raó a tota la munió d’euroescèptics antieuropeistes. Per altra banda, cal dir, alt i clar, que la Comissió Europea no està legitimada pels ciutadans, no ha estat elegida democràticament; a més està molt influenciada per grups ocults reaccionaris d'extrema dreta com el Club Bildemberg, que volen destruir els drets socials dels treballadors europeus  i tornar a unes pautes  socials   dels  segle  XIX,  a través dels retalls socials  i laborals d’uns governs estatals, ninots, d'unes polítiques antisocials i econòmiques  irresponsables (el dèficit per damunt de tot, peti qui peti)  al servei  de la plutocràcia  més agressiva i immoral. No ho podem tolerar de cap de les maneres.

Publicitat

http://www.lalibre.be/actu/belgique/la-circulation-des-trains-reste-compliquee-en-wallonie-ce-jeudi-apres-midi-calme-sur-les-routes-574fbf5135708ea2d613f81f

Publicitat

Opinió

Minut a Minut