Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La regressió seria terrible

|

- Publicitat -

Ja  entrem en  la  recta  final. Iniciem un setembre que ha de ser extraordinari en el vessant polític. Ara el més important és mobilitzar-nos de debò perquè  la  llista  del Junts  pel Sí  arribi als  100.000 candidats. Ara ha  arribat el  moment que, des de la base, trenquem la  por  i la manipulació . Ara  ha arribat el moment d’unir  esforços perquè la  gent  sigui l’autèntica protagonista  d’aquesta  precampanya i campanya totalment  diferents de les viscudes d’ençà de l’any 1980. El 27-S, mereix el màxim esforç.

L’objectiu dels  100.000 candidats de Junts pel Sí és la manera  més intel•ligent i efectiva  de  trencar la  por i la manipulació que ens vol imposar l’unionisme  assimilacionista. En aquest aspecte es com es decidirà  una Catalunya, normalitzada, dins de la UE. Tot depèn del mandat  democràtica. Els 100.000 candidats  seria una  força potent  perquè  Junts  pel Sí pugui  superar bé els  68 escons del Parlament . Hem de pensar que si no s’arriba a la majoria  absoluta -en les passades  eleccions al  Parlament  CiU +ERC van sumar 71 escons-  la regressió  seria  terrible, malgrat  que  la  CUP  pugui tenir un bon resultat.

Publicitat

L’objectiu dels  100.000 candidats  de Junts pel Sí és el millor  antídot  polític davant de les tripijocs de la  Junta  Electoral Central, la qual sembla volen impedir  el vot dels  catalans  a l’exterior;  a banda de les dificultats de tota mena que estan posant  les  ambaixades  espanyoles. Per  contra, aquesta  mateixa  Junta Electoral  amplia una setmana el termini  perquè els militars votin per correu; a més cal  afegir les actituds de joc brut del  Ministre  Margallo, com en el recent cas de l’ Uruguai . A  això  cal  sumar  uns Pressupostos generals  de l’Estat  cada  cop  més centralistes, els quals marginen, com sempre, les inversions productives a  Catalunya, i posen en  pràctica xantatges  del govern espanyol per  tal d’impedir  a companyies  operar  a  l’aeroport del Prat.

Per totes aquestes raons es fa més necessari que mai assolir la  fita dels  100.000 candidats de  Junts pels  Sí. La  força de la transversalitat  política  i del compromís  cívic  amb una Catalunya lliure  i  sobirania és  imprescindible per consolidar unes posicions  inequívocament  democràtiques, que reflecteixin, a tota Europa i el món sencer,  la voluntat  i la determinació de tot un poble  per tal de ser mestre del  seu esdevenidor col•lectiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut