Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La solidaritat de Catalunya Nord contra la repressió

|

- Publicitat -

La repressió accelerada per part del govern estatal i la superestructura supremacista espanyola està provocant un torrent de solidaritat envers la causa política catalana arreu d'Europa. Al conjunt dels Països Catalans s'està despertant una consciència política molt crítica amb les polítiques autoritàries i  contra els drets  civils que  aplica el govern de l’Estat espanyol.  En relació amb això és important de saber que a Catalunya Nord el passat 04/04/2018, trenta alcaldes (que  ara  ja  són uns 150) i un senador varen signar un manifest per tal de comprometre's a favor de la llibertat de premsa, d'opinió i per les llibertats civils a casa nostra. A més, aquests representants polítics es van posicionar contra els mètodes repressius, “in crecendo” del govern espanyol contra el poble de Catalunya .

És destacat que un grup cada vegada  més nombrós d’alcaldes i càrrecs  públic del territori,de poblacions. Tarannars i ideologies diverses, es mullin de debò a favor d'una democràcia plena a Catalunya sense interferències espanyolistes autoritàries. Fins i tot aquest digne grup de representats polítics de CAT NORD consideren que el silenci “sepulcral” de l'Estat francès i -de  gran part d’Europa. envers la causa catalana (pacífica i democràtica) és molt greu i irresponsable. Però, encara  és  més important que  el passat  dimecres  11  d’abril la majoria  del Consell General (departamenta) dels Pirineus  Oriental   -un organmisme públic equivalet a una diputació  provincial a l’Estat espannyol- va fer  una manifest/crida  cívica a favor  dels drets  fonamentals  i la  democràcia  a  Catalunya (Principat). Segons  aquesta crida  cívica del  Consell General dels Pirineus  Orientals  la qüestió catalana , per part de l’Estat francès  -la patria de la democràcia  i els drets de l’home- no es pot amagar ni negligir  ni , molt  mneys, subestimar. A més, aquests  càrrecs  i representants del poble  de CAT NORD  demanen al conjunt de càrrecs elecstes del Departament dels Prineus  Orientals que es mobilitzin per l’alliberament  immdiat de tots els presos polítics que  són a les tres presons de la Comunitat de Madrid , per  la supressió  de l’article 155  -aplicat  com a excusa per  implementar  una dura  i repressiva política colonial- , així com perquè  s’iniciïuna veritable  negociació entre  Madrid  i Barcelona , supervisada per  la UE i L’ONU.

Publicitat

En síntesi, la solidaritat  des de Catalunya Nord  representa una alenada  d’aire  fresc molt  considerable per a tots els  ciudatans veritablement  compromesos  amb la democràcia  de debò. Aquesta  és una  solidaritat   que  s’afegeix, cada dia més , a  d’atres  suports, des de  Portugal fins a Alemanya i  Escandinavia, passant  per Escòcia  i la Confederació  Helvètica. La repressió contra els drets fonamentals del poble de Catalunya (inclòs el dret  a l’autodeterminació dels pobles) és una matèria eminentment  Europea  i massa  important per  a tot  el vell conmtinent  com per bandejar-la d’una forma estúpida  i irresponsable.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut