Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Luxemburg , l’alcohol i el tabac

|

- Publicitat -

És  curiós que  els preus de les begudes alcohòliques  i el tabac a Luxemburg siguin  dels  més  baixos  de la UE;  amb d’unes diferències   abissals en relació  amb els preus del  seus  veïns de  l’Estat francès, Alemanya  i  Bèlgica.

Cal tenir  present que  el Gran Ducat de Luxemburg és un paradis fiscal – ocult i  tolerat-  dintre de la UE. El pais de Jean Claude Juncker, actual  President  de  la Comissió  Europea.  quan  va  ser  primer  ministre d’aquest petit  país va  “perdonar”  molts  impostos a 300 multinacionals, algunes d’elles  tan  potents  com Google. Aquest petit “paradís caché” al cor  de la UE  és una mena de ”Cova d'Ali Baba i els quaranta lladres”. És escandalòs  que en  el “rovell de l’ou” de la UE hi hagi un estat amb nomes 400.000 habitats (una mica  més de la meitat del  conjunt de  la població de les  comarques gironines) sense massa taxes, amb molt poca transparència econòmica i  fiscal i  amb molt de “diner negre” ( d’origens molt tèrbols)  en els seus multiples serveis bancaris “d’alta  qualitat”. No  hi  ha dubte  que Luxemberg  fomenta la corrupció arreu  d’Europa i, lamentablment,    les institucions  comunitàries  resten completament esmaperdudes .

Publicitat

El  més  greu  de tot és  que  -segons un recent  informe del diari francès Liberation- a banda del  país de “Monsieur Juncker”  existeixen  quatre estats més  de  la UE –Malta, Holanda, El Regne Unit  i Irlànda- (cadascun, délls  amb la seva “especialització” que  també  es poden catalogar  com a paradisos  fiscals   dintre  la    UE.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut