Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Portbou,el turisme,la política i els interessos col•lectius

|

- Publicitat -

El passat 17 de maig a la conferència/Jornada sobre Seguretat i Turisme  transfronterer, Llançà-Banyuls de la Marenda (per cert  una  jornada  excel.lent)  el regidor  de turisme de Llançà i  primer  tinent d’alcalde,  Joan Carles Mora, va manifestar que els tres punts bàsics per disposar d’un bon turismo, d’un turiso mínimament  coherent i sostenible en  una població  costanera són :   1 Seguretat. 2 Neteja 3. Informació. Hi estic  completament  d’acord. Per contra, a Portbou  no en compleix  ni un,  d’aquests  autèntics requeriments.

Malauradament, en  les condicions actuals -el petit  i delicat “paadís portbouenc”-  en el   municipi de  Portbou no és possible  fer  política partidista ( en el sentit  de  tenir  debat  i confrontació  d’idees  concretes , més o menys clàssiques) ni  portar a terme una programa polític mínimament  seriós  i ambiciós i complir-lo. Ni ,molt menys, poder viure del turisme com  gran part dels  municipias de la Costa  Brava  i, en general, del conjunt de la  costa  catalana . La única solució per a Portbou, per començar a treballar de debò -per tal dintentar complir els tres requisits bàsics- amb la finalitat de configurar  un  mínim de model turístic -seriós  i sostenible- passa necessàriament perquè en les properes eleccions municipals és presentés una única lista independent encapçalada per una dona o un home,  seriós, honrat, treballador  i preparat;  a més de tenir  molt  en compte, tenir  molt  clar,   que entrar  en  l’Ajuntament  com a màxima autoritat local ha de voler  dir defensar  els  interessos col•lectius de  tots  els  portbouenc , per  damunt de qualssevol dels  interessos privats –particulars –  a voltes molt maquiavèl.lics,.

Publicitat

A banda de tot  això, també cal afirmar, “alt i clar”, és jut i necessàri esmentar,   que Portbou necessita molta més ajuda i consideració (reequilibri territorial) de les diferernts administracions supramunicipals. Cal tenir molt  present  que Portbou és el malalt de l'Alt empordà, i l' Alt Empordà és un dels malalts de Catalunya. Tot i això , el municipi de  Portbou gaudeix, té, un magnífic, un molt  potent,   patrimoni  natural  i una  gran  diamant  en brut, com és  a  figura del filòsof  Walter  Benjamin, a banda  de tenir una estació del ferrocarril  majestuosa (que necessita  moltes inversions supramunicipals)  i  un Port  important;  i tot plegat  dintre  d’una zona paradisíaca  -la M;ar d0’Amunt/l’Albera Marítima-  i  molt i molt estratègica,

Publicitat

Opinió

Minut a Minut