Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Una agressió descomunal

|

- Publicitat -

Dintre  del paquet de mesures  antisocials  i profundament  uniformitzadores  del govern Rajoy n’hi ha una que és letal pel territori i, particularment  pels petits municipis: la reducció  del 30% dels regidors  i  la modificació de la Llei de Bases del Règim Local que, com a teló  de fons, representen un absolut menyspreu recentralitzador contra els pobles, viles i ciutats de menys de 20.000 habitants .

De fet, aquesta regressiva contrareforma social del govern central és una terrible càrrega de profunditat contra l’autogovern de Catalunya,  en un aspecte en què el govern de casa nostra té competències exclusives. No hi ha dubte que, si  analitzem  una mica detalladament el que  s’està covant des de Madrid, veurem que  aquest “pack” legislatiu  implica una agressió,descomunal, contra la pluralitat i la democràcia representativa dels ciutadans,  i una estocada  de  mort de l’equilibri territorial del  país .

Publicitat

El decadent  Estat espanyol ha decidit,a corre-cuita i sense cap mena de planificació, aplicar unes receptes superjacobines a municipis  i  autonomies, quan el que caldria fer és suprimir, com a mínim, els Ministeris de Cultura, Sanitat i Educació. El govern extremista  del PP  ha  determinat – ens vol imposar de  totes totes – que  els municipis petits i mitjans puguin ser  intervinguts per comissaris polítics de les diputacions  provincials, sense cap legitimitat política; al mateix temps es reforça el poder dels interventors (que ningú ha votat) per sobre dels plens locals de regidors electes. I cal no oblidar que el fet de reforçar les Diputacions, hereves de les províncies espanyoles de 1836, implica  debilitar i minoritzar l’autèntic poder popular català : La Generalitat, les comarques i els municipis .

A aquestes  alçades, i davant d’aitals  actituds tan maldestres i prepotents del poder centralitzador de Madrid, els ciutadans  haurem d’exigir  que Catalunya – en un període  transitori  abans de la llibertat nacional i  la sobirania plena – esdevingui un protectorat europeu, en línia, amb interlocució directe  amb Brussel•les. En qualsevol cas, no podem permetre que l’Estat centralista  s’acarnissi amb els pobles de menys població .No podem tolerar que aquest intervencionisme  espanyolista tan irracional  es carregi l’autonomia local i deixi sense serveis gran part del país . SOS municipis, SOS territori, SOS pluralitat, SOS democràcia .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut