Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Una UE molt prostituïda

|

- Publicitat -

Malgrat  que l 'Europa del 2017 es troba  una  mica  “avariada”, cal tenir molt present que ,ara i aquí, no  només  la  UE és  Europa.  Europa també està representada per el Consell d'Europa, la EFTA, el Comite de les regions i sobretot, la gent europea de bona voluntat que entèn la causa  de Catalunya. A més, la premsa lliure europea també està amb nosaltres. Ara bé, potser tot això no és suficient per assolir la nostres fites de llibertat nacional, sobirania i justicia social. La UE actual, malauradament, està massa prostituida –socialment, políticament i, sobretot, econòmicament. L' Europa dels valors democràtics plens, l’Europa dels ciutadans, de la diversitat i de la tolerància ha  estat segrestada per l'Europa dels mercaders immorals ¡  i de determinats Estats imperials que es pensen que disposen d 'un cert dret “sostingut per la gràcia de Déu”

El contenciós  de Catalunya  amb l’Estat espanyol ha posat  totalment  de  manifest  que  la UE  actual  és  molt  feble  i actua  -massa  vegades-a batzegades i a les palpentes. La  UE a 2017  es troba  en una veritable  crisi estructural, és una potència  econòmica, però  un nan polític,  a més, diplomàticament  parlant, té molt poc  pés   a les parts  importants del Planeta. Encara que el més  flagrant  i greu és la crisi  interna de la UE  per  culpa de les inteferències dels  grands estats favorables  al neocolonialisme, que  exerceixen com a lobby per  mantenir  el privilegis . Això, a  banda de ser molt  antidemocràtic  frena  totes les  reformes  possibles  per  tal  que  la UE esdevingui un projecte  d’Eropa  federal . A més, les negociacions  sobre el Brèxit  van molt malament, ja que si  la UE és  feble  i tothom parla  pels descosits, el Regne  Unit i, sobretot, l’executiu  de Theresa May és molt fràgil  i completament  dividit; per postres ara al vell Partit Conservador, els inefables Tories que van traïr els catalans  el 1714 i el 1936, li ha esclatat  un cas   de denúncies  contra  abusos  sexuals, també  en la  línia  del  que  està  passant  -i s’ha denunciat públicament- sobre assetjaments  sexuals contra  trebalaldores, funcionàries  i  algunes  eurodiputades del Parlament Europeu. De  tota  manera, la vidriosa  qüestió  del Brèxit  ha desgastat i desprestigiat  el  nostre  procés d’allliberament  social  i  nacional de  Catalunya.

Publicitat

En síntesi, Catalunya ha estat és i serà  europea i europeíste, simplement  perquè  és  una vella  nació  del  vell continent, amb  una llengua mil•lenària i, tal  com va  explicar Pau  Casals  a l’ONU, amb  el  Parlament  més  antic  d’Europa. En aquest  sentit, no ens hauríem d’obssessinar  amb la UE, una Unió  en  decadència  i, el pitjor de  tot,  que  està  prostituint, corcant  uns valors democràtics històrics  i  uns drets  fonamentals  – civils  i socias-  que provoquen  molt  d’estrès  social  i  decepció  política  des de l’Atlàntic als Urals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut