Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Unitat, confiança i credibilitat

|

- Publicitat -

Desprès de les dues,  històriques,  conferències polítiques de les darreres  setmanes- m’estic  referint a les de l’Artur  Mas i l’Oriol Junqueres celebrades  a la capital de la nostra  nació  catalana-  ha  arribat  l’hora  de l’esforç  i la generositat, la qual cosa  hauria d’implicar, ha d’implicar un acord  indispensable  per tal d’encarrilar  amb garanties el tram del procés més dificultós . A Catalunya  ha arribat  l’hora de la política  en majúscules . A Catalunya ha arribat l’hora de conjugar,amb molta precisió, el seny i la rauxa, per tal  de convèncer els indecisos. És el moment de donar  un gran pas endavant : de vèncer, per sempre,  la malastrugança i la frustració  històrica que sempre  ha tingut unes  funestes conseqüències polítiques, econòmiques i socials per aquest país nostre, tan petit  i delicat.

Ara i aquí, tot depèn de nosaltres.  No  obstant això, també cal esmentar, cal tenir  present  que Catalunya és un país molt complicat, no només políticament,  sinó  també  socialment, per  la qual  cosa ens caldrà  aplicar  grans dosis de  política  sofisticada; i no només des de dalt,  sinó també des de baix. En aquests  moments hem de tenir  tots una cosa molt clara : no podem perdre aquesta  oportunitat . No podem posar  en perill l’esdevenidor  de Catalunya, ja que un país dependent,  com en l’actualitat, cada  dia serà de més baixa  qualitat  social i humana. A casa  nostra  ens cal  superar els personalismes i els  messianismes.  És  el moment  d’explicar, acuradament, que la independència és la oportunitat, gairebé  única, de poder  fer front  als  greus  desequilibris  socials  que patim que, fins i tot, ens poden desestabilitzar la democràcia. Tols  plegats, des dels petits municipis a les grans urbs, hem de treballar de valent  per  crear un clima de confiança política  que permeti, de debò, la unitat  sense vencedors i vençuts .

Publicitat

Com deia al principi de l’article, és el moment de l’esforç i de la generositat, a través d’una  política  ferma  i decidida. A hores d’ara, una majoria  absoluta de ciutadans de Catalunya, alguns dels quals  estan patim molt, no  entendrien que  no es produís un acord indispensable entre totes les forces que ens  han de permetre consolidar  tot el camí  que hem fet fins ara i  assolir un  marc   polític creïble, que  deixi enrere  l’autonomisme dependentista . I això ho hem d’aconseguir, amb molta intel•ligència política, amb una  aclaparadora majoria- social i popular-  que vol veure que els seus fills  tindran un futur digne .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut