Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Setmana mogudeta a ritme de samba

|

- Publicitat -

Aquesta setmana ha estat trasbalsada per molts temes que ens afecten molt directament. Jo acostumo a fer una mica de conya, sobre tot per Twitter, amb coses que son potser importants però que jo considero que no ho son tant. Exemple: el fitxatge de Neymar pel Barça. Aquest nano només té 21 anyets i ja és pare d'un fill. Ell sabrà el que ha fet a la seva vida privada i jo no em penso ficar amb això. El que sí que em sembla vergonyós és la quantitat de milions i milions d'euros que es mouen al futbol, no a Espanya, a tot arreu. Que un club que presumeix de la millor cantera tingui que fer aquest desemborsament econòmic, tenint en compte l'actual situació econòmica que patim tots és, senzillament, canallesc.
Hi ha ball de xifres sobre el que realment ha costat aquest noi brasiler, que a més, quan ja estigui instal.lat  a Barcelona,  segurament dedicarà molta part de la seva vida privada a fer el que acostumen a fer els brasilers que arriben a Catalunya: 'juerga'. Però aquest no és el problema. Com jo dic sempre en aquests casos, ja s'apanyaran. El que realment preocupa és aquest moviment de diners cap aquí i cap allà. Sabeu què és pot fer amb els 60 i escaig milions que ha costat Neymar? Donar de menjar i medicar a moltíssima població del tercer món. La veritat, no entenc com Unicef, partner del FC Barcelona a la seva samarreta, aguanta això. Però no és només el Barça, son tots els clubs que  manegen grans quantitats de diners. I a sobre hi ha debat sobre si Neymar ha de portar el dorsal '11' o un altre. És preocupant, de veritat.
Un altre protagonista, el senyor Monago, per variar. Aquest home, president de la Junta d'Extremadura, creu i amenaça fins i tot, que catalunya no pot tenir un dèficit fiscal diferent al de la resta de Comunitats Autònomes. Clar, ell parla per lo seu. Ell ha baixat impostos a Extremadura i no té el dèficit fiscal que tenim aquí. El que no diu aquest home és que ell baixa impostos perque una gran majoria els hi paga Catalunya previ pas per Madrid. Catalunya paga molt a l'Estat i li retornen molt poc a canvi. A Extremadura és al revés, paga poc i li tornen molt més. I a sobre, ara li donaran l'AVE des de Madrid. M'agradaria saber quants viatgers per dia l'agafaran aquest AVE que, per cert, costarà una burrada de milions.
Més coses, la nova llei d'educació que implantarà (o imposarà) el senyor Wert. Ahir va haver una reunió a Barcelona entre diferents forces polítiques per tractar aquest tema. Casualment no estaven ni PP ni C's. No s'els va invitar. Això és cert però… per què té que convidar la Generalitat a aquestes dues formacions a una reunió on es tractava la manera de defensar el català al nostre propi terrotori? Tant PP com C's han atacat tantes vegades l'idioma català que no es pot comptar amb ells per defensar la nostra llengua. Ahhhhh, però es queixen de no haver estat convidats. Què pretenen? Lògicament ha hagut acord entre totes les formacions presents perque el més important és evitar que ens treguin la nostra cultura.
De tota manera, i fent un remix de tot el que he dit, igual Neymar s'integrarà força bé a Catalunya, pagarà els seus impostos a la nostra Hisenda fiscal pròpia i, fins i tot, el seu fill podrà anar a una escola lliure a aprendre no només català, sino castellà i anglès. Això sí, la samba que no hi falti.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut