Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Per tú, Dani

|

- Publicitat -

Avui no parlaré de política ni de conflictes entre partits ni de si l'ABC o El Mundo o La Razón o la Gaceta han enmerdat a un altre català per desprestigiar el que volem milions de catalans. Avui parlaré de sentiments, d'esport pur i dur i de persones a més de futbolistes.
No vull fer publicitat de res, simplement vull donar a conèixer que aquest dilluns, a les 21 hores, es retrà un homenatge a un èsser que ja no hi és entre nosaltres, en aquest món, però sí que segueix viu als cors de la gent que el va conèixer.
Dani Jarque, un nano futbolista de 26 anys, ens va deixar orfes ja fa quatre anys. No només als que som pericos, sino a tothom que és amant de l'esport, del futbol, de la vida.
No vaig a fer una parrafada per explicar quí era i què va fer Dani. Tothom ho sap. L'estadi de Cornellà-El Prat  vibrarà com mai en els seus escasos quatre anys que té. Jarque va jugar el dia de la inauguració, a l'agost de 2009. Ell era el capità. Aquell dia es va enfrontar al Liverpool. El resultat d'aquest partit no importa perque el que interessava era fer una festa perica, blanquiblava. I Dani va ser el perfecte director d'orquestra. Molta gent sap que jo no era perico, més aviat tenia tendència a l'altre equip gran de la ciutat de Barcelona, i no m'avergonyés dir-ho, però des d'aquell dia la sang em va començar a canviar de color. Malauradament, es va tornar blanquiblava del tot sis dies més tard. Jarque ens deixava a Coverciano, un petit nucli proper a Florència, on l'Espanyol estava de stage de pretemporada.
Des de llavors, tota l'afició blanquiblava li ret un petit homenatge en cada partit que es juga a Cornellà-El Prat. Al minut 21, l'estadi explota en aplaudiments durant 60 segons per recordar Dani. El 21 era el seu número.
Aquest dilluns, tots els que som aficionats al futbol, a l'esport, a la vida, sense importar el color de la samarreta, estem citats a Cornellà, lògicament a les 21 hores. Allà estaran companys, ex companys i, el que és més important, rivals amb qui Jarque es va enfrontar. Andrés Iniesta és el primer de la llista perque és un dels que han promogut aquest homenatge. El blaugrana  va anotar el gol que donava el Mundial de Sudàfrica a Espanya en la final davant Holanda i ho va celebrar amb una samarreta a sota de la 'Roja' que deia 'Dani Jarque, siempre con nosotros”. Aquesta samarreta està al petit -i cada cop més gran- altar dins de l'estadi blanquiblau davant de la porta 21. Amb Iniesta estaran tambè jugadors d'altres equips com Cesc Fàbregas, Kameni, Callejón, Sergio Sánchez, Mata, Cazorla, Xavi, Iago Aspas… molts, molts ex companys de Dani que no es volen oblidar -és impossible- de Dani. Obviament, ex jugadors pericos tambè estaran, com Tamudo, Luis García, De la Peña, Javi Chica… 
Sigueu del Barça o del Madrid, o de l'Europa o del Júpiter o de la Rapitenca o del Canillas. Aquesta nit no hi han colors. Només hi ha records per un àngel que és al cel. Va per tú, Dani. Disfruta de l'espectacle des d'allà dalt juntament amb Manolo Preciado, Antonio Puerta, Rommel Fernández i d'altres futbolistas que ens han deixat massa joves. Tambè va per ells.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut