Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Eleccions? No, gràcies

|

- Publicitat -

Imagino que s’hauran fet  nombroses anàlisis de la desfeta que ha patit la ciutat de Madrid per no ser triada com ciutat olímpica de l’any 2020. Molta gent se sent defraudada, enganyada, timada pel propi Comité Olímpic Internacional. Fins i tot la premsa ‘cavernícola’ parla de “tongo olímpico”. Per experiència que tinc en el camp de la informació esportiva, puc dir que aquesta gent del COI sempre va sobre segur, i  aquesta vegada potser ha sorprès més que Madrid hagi quedat eliminada a la primera votació. Això vol dir que el Comité tenia molt clar el que no volia. La ronda de preguntes que hi van fer els seus membres a la delegació de Madrid 2020 ja va provocar un avançament del que podria passar minuts més tard. Preguntes sobre dopatge, corrupció… Temes tabús pel COI i que no van rebre cap resposta contundent i convincent per part de Madrid 2020. 
A tot això es va afegir la nefasta i patètica, intervenció de la batllessa Ana Botella, parlant un anglès ‘macarrònic’ i evitant preguntes concretes que ella creia que podien fer mal a la candidatura espanyola.
Ha quedat clar que a nosaltres, els ciutadans que vivim a Espanya, s’ens pot enganyar. De fet, ho fan cada dia. Xifres d’atur manipulades, casos de corrupció un dia sí i un altre tambè, la Casa Reial esquitxada per malifetes de gendres… Tot això acaba passant factura. La cirereta va ser que a un canal de TV espanyol el seu locutor va dir que “Madrid tiene el apoyo masivo de todos los madrileños y españoles”. Doncs no. La web d’aquest mateix canal, poc abans de les eleccions definitives, deia que nomès estava a favor dels Jocs a Madrid un 39% de la població.
Sembla ser, doncs, que als membres del Govern central no li agraden les eleccions. Veuen fantasmes on no n’hi han i tenen molta, però molta por a perdre el que ells consideren que és el més just. Per això no volen que el poble es pronuncii sobre una possible escissió de Catalunya. Saben que aquesta votació tambè la perdran. 
A nosaltres potser ens enganyin, però a la resta del món, no. I el COI ho ha tingut molt clar això.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut