Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Desbordats

|

- Publicitat -

La veritat és que els que estan en contra de que Catalunya sigui independent van desbordats de feina. Estan jugant al joc del 'todo vale' i al final els hi esclatarà tot a la cara.
Particularment, i ja ho he dit un munt de vegades per les xarxes socials, jo prefereixo la independència. Jo faig els meus comptes de pros i contres i crec que els catalans sortiriem guanyant, amb les seves dificultats, però molt. Clar que hauriem de renunciar a altres coses que tenim ara, però en el conjunt del balanç tot seria més positiu. I això els espanyols… perdó, la gent d'Espanya que no ens vol veure independents no ho entén i s'agafen a mil i una excuses per evitar-ho.
Dic tot això perque aquesta darrera setmana ha estat una mica convulsa. Entre la corrupció, demostrada ja, que hi ha al PP, la bandereta espanyola a Gallifa, les xiulades al Rei a Vitòria i el detectiu 'fantasma' que el PSC li va posar a la Sánchez Camacho per treure merda del fill de Pujol anem ben servits.
El tema 'estrella' per mí ha estat la Copa del Rei de basket a Vitòria. Hi va haver xiulada tant a l'himne d'Espanya com al Rei, és cert, però d'això a que es vulgui castigar aquest comportament del públic en un acte esportiu… Els mateixos 'peperos' i gent propera a ells es queixen de que es va polititzar la final. I tenen raó. Si a un acte ESPORTIU no es toqués cap HIMNE no estaria polititzat. Però ells van per la xiulada. La señora De Cospedal demana que es sancioni aquests tipus d'actes d'ofensa a la bandera, l'himne i al Rei. Val. Que ho castiguin. Com? No fent cap acte esportiu al Fernando Buesa Arena durant x temps? Sancionar l'Ajuntament de Vitòria per organitzar la fase final? Sancionant el Govern Basc perque es va fer al seu territori? Fent tria de la gent que va xiular i no deixar-la entrar a recintes esportius?
Si us plau, siguem coherents. La gent PAGA per veure un espectacle, en aquest cas esportiu, i si vol xiular, que xiuli, que per això ha pagat. Clar que el moment més esperpèntic de tota aquesta escena còmic-política el va posar el senyor Tomás Roncero al seu twitter. Aquest periodista del diari As va criticar una enorme xiulada quan el señor ministre de Cultura, José Ignacio Wert, aquest que vol acabar amb la cultura catalana al preu que sigui, va entregar la MiniCopa del Rei al nanos de la cantera del Real Madrid, guanyadors de la final. Però la pitada no era pels nanos, que van guanyar amb justícia la MiniCopa. Ells no en tenen culpa de res. La xiulada era pel senyor Wert. Primer lapsus de Roncero, que va dir textualment: “Pitar y abuchear a los niños del Real Madrid de basket es un acto lleno de vileza y de cobardía. Insultar a un niño es propio de miserables”. Fins aquí la primera part. La segona és aquesta: Aquest home, que té tota la raó del món en dir això, va repiular això d'un tal GoldeOro quan va nèixer el fill d'en Messi: “Thiago Messi nace y se tira pidiendo penalti. Ya es canterano”. Això no és de covards ni és miserable, no. Doncs ha quedat retratat.
És un petit exemple del que passa a les Espanyes profundes, la casposa, la que està ancorada encara en temps del dictador, la que no ha evolucionat.
I la que ens espera perque van desbordats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut