Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Perden els papers

|

- Publicitat -

És increíble tot el que es llegeix o se sent de la classe política del Govern espanyol cap a Catalunya. Que si reconeixen que volen acabar amb el català a les escoles, que si Catalunya és de les comunitats més ben subvencionades pel Govern central, que si  s'ha de fer una nova llei perque tornin a haver corrides de bous a Catalunya, que si les escoltes a líders polítics… És per quedar-se atònit. Ara surt el ministre de l'Interior, ja batejat per algú com de l'Anterior, dient que els matrimonis entre homosexuals no garanteix la pervivència…  O sigui, segons això, una dona o un home que no siguin fèrtils sexualment parlant son declarats gairebè proscrits.
Estan perdent els papers. Tot això de la sobirania de Catalunya, lo de la independència, lo de l'estat propi… tot això els supera. Sembla clar que van tots ells bogant a una, al uníson… però el que no saben és que ho fan en una direcció errònia i ho acabaran pagant.
No fa gaire vaig llegir a Twitter un article que deia que sí, que estem en guerra, com l'any 1714. La diferència és que aquesta guerra no es fa amb armes convencionals, sino amb mitjans de darrera tecnologia, com xarxes socials, internet i fins i tot mitjans tradicionals, com la premsa escrita.
A aquest tipus de premsa jo li dic 'cavernícola'. I cada cop estic més segur que els designis d'Espanya els manipula l'anomenat 'cuarto poder'. Jo no recordo, en els meus casi 29 anys que fa que treballo en un mitjà nacional, una campanya tan dura en favor d'un govern, el d'Espanya, i en contra de tot el que no comulga amb ell. Un mira la portada de qualsevol dia d'un diari d'aquesta mena, com El Mundo, La Gaceta, l'ABC o La Razón, i no manca mai la piuleta contra Catalunya o la Generalitat o el propi president de la Generalitat, els socialistes o sindicats. Han triat el joc brut i, el que és pitjor, amb mentides que, lògicament, no poden demostrar perque son això, mentides.
Repeteixo. Estan perdent els papers i això no pot acabar bé. Jo confio en la diplomàcia de totes les parts, perque com diu la dita castellana, 'dos no se pelean si uno no quiere'. Pero tinc la impressió de que en aquest cas hi ha un que sí que vol baralla.  I prové de la 'caverna'.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut