Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La xarxa, una mica orfe

|

- Publicitat -

Jo pensava que ahir la notícia teta de la jornada era la classificació del Real Madrid pels quarts de final de la Champions després de vèncer a Old Trafford al United, però no. Això del mon periodístic té aquestes coses i quan un creu que ja està tot fet i beneït, salta una notícia encara més important o amb més impacte mediàtic.
La mort d'Hugo Chávez, coneguda pocs minuts després de la victoria madridista, va col.lapsar la xarxa en un no res. El ja difunt president de Veneçuela es va convertit en TT en pocs minuts. Tots els mitjans, els exclusivament digitals i els convencionals amb forta presència a la xarxa es van encarregar d'estendre la notícia a tota velocitat, com la Fòrmula 1 que ell tan estimava.
Jo no penso analitzar si la tasca que ha fet chávez al seu pais i pel seus pais és bona o dolenta, democràtica o dictatorial. Això ho deixo pels entesos. Però el que sí que puc dir és que internet, les xarxes socials, i en especial Twitter, han perdut una bona font i un magnífic nick per fer-li 'follower'. Ell va ser dels primer mandataris que va revolucionar la manera de generar notícies. Va ser pioner amb l'us de Twitter i fins i tot tenia un programa propi de televisió al seus pais.
Amb la seva desaparició, Chávez deixa la xarxa una mica orfe. Molta gent el trobarà a faltar i uns altres diran que millor que ja no digui res més. La història té, com sempre, la darrera paraula.
Per cert, Joan Carles, Chávez ja ha callat per sempre…

Publicitat

Opinió

Minut a Minut