Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Perilla el Pont aeri

|

- Publicitat -

Sí, fins i tot el Pont aeri perilla si segueix la política d'arraconament que pateix la nostra autonomia per part del govern central. Nosaltres hem de pagar les autopistes deficitàries que fan per Madrid, els mils d'euros que la Junta de Extremadura dona al jove que trobi feina a la seva comunitat, els aeroports de Castelló i Castella La Manxa, el tramvia de casi mil milions d'euros de Málaga per només 2.000 viatgers… i a canvi només rebem hòsties sense consagrar.
La decissió d'Alicia Sánchez Camacho de prescindir dels Mossos com escortes és una més del que ens estan fent més enllà de la Franja. Aquesta dona no sap que en matèria de seguretat són els Mossos els que tenen competències? Clar que ho sap, però ha fet una volta més de cargol per oprimir més el 'garrot vil' al coll de nosaltres. Aquesta és la tàctica del PP, desprestigiar i atacar Catalunya com mai ho havien fet abans. Per Twitter i Facebook corre fins i tot una llista d'empreses catalanes a les que s'ha de fer boicot.  Què no es donen compte de que estan matant la gallina dels ous d'or??? Per posar alguns exemples; SEAT, empresa catalana creada a Barcelona a principis dels anys 50 pel llavors INI. Què volen? Que a Espanya no es venguin cotxes d'aquesta marca? Un altre, el cava. La darrera vegada que es va fer un boicot al cava català, és cert que les vendes van baixar a la península, però van augmentar les demandes de l'estranger i fins i tot van guanyar més calers. Una altra, el grup Puig de cosmètics i colònies. Tota Espanya deixarà de comprar colònies de Prada, Adolfo Domínguez, Carolina Herrera, etc.? I l'últim dels molts que hi han, Nutrexpa. La gent de fora de Catalunya ja no prendrà ColaCao o Nocilla o Miel de la Granja San Francisco?
Jo no entenc d'economia ni de marketing, però tinc sentit comú, i aquest em diu que no passarà res. Està clar que Espanya no vol una Catalunya independent, però necessita aquest lligam, de la mateixa manera que Catalunya necessitarà Espanya. O és que França, Portugal i Andorra han trencat relacions diplomàtiques amb Espanya? 
Siguem coherents. Si la senyora Sánchez Camacho no vol els Mossos i sí la Policia Nacional, ni que els seus fills estudiin en català, ho té fàcil. A uns 165 kms. de Barcelona està la província d'Osca i si vol anar cap avall,  a 195 kms. està la de Castelló. Aquí no retenim a ningú a la força ni tampoc els fem fora. Som un país acollidor, però si no estàs a gust… 
L'altra opció és agafar el Pont aeri fins Barajas… si no l'eliminen tambè. I del Corredor Madriterrani he preferit no parlar…

Publicitat

Opinió

Minut a Minut