Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

MAS, TRAÏDOR?

|

- Publicitat -

Segons el Diccionari de l´Institut d´Estudis Catalans:
Traïció:f. [LC] Violació de la fidelitat que devem a algú o a alguna cosa. La traïció d’aquell cavaller féu perdre la batalla. Culpable de traïció envers els seus conciutadans. Fer traïció a la fe jurada. 
 [LC] a traïció loc. adv. Mancant a la lleialtat, amb traïdoria.

Sento certa vergonya aliena en posar-me a escriure sobre una especulació que de confirmar-se deixaria el president de la nostra Nació a l´alçada del betum. Que això no succeeixi. Però si succeeix hem d´estar preparats i saber com hem de reaccionar. No ens podem permetre ser condescendents amb els polítics que tenen l´èxit del Procés a les seves mans i aparentment hi juguen de forma amoral. Definitivament, no s´ha de permetre al President treballar en contra del Procés Independentista.

Publicitat

No li valdran al Sr. MAS la rècula d´eufemismes i ambigüitats amb que ens ha estat obsequiant amb tanta gosadia i sang freda durant un any sencer en substitució de la seva estudiada i reiterada negació al pronunciament de la paraula IN-DE-PEN-DÈN-CI-A. Eufemismes com “estat propi”, “estat sobirà”, “estat dins la comunitat europea”, “nació lliure”,tots els succedanis inimaginables menys “estat independent” o “nació independent”. No li valdrà de rés haver estat vestint filigranes oratòries per evitar pronunciar la paraula clau. Donat el cas, mai podrà dir, per exculpar-se de retrets i responsabilitats, que en haver-se posat davant del moviment independentista no implicava treballar per aconseguir la independència. No podrà dir tampoc que no en te la culpa si els ciutadans de bona fe interpretaven equivocadament les seves paraules succedànies com a sinònims fidels de la paraula Independència ja que textualment mai no es va comprometre a dur Catalunya a la seva Independència i que ni tant sols la va pronunciar mai aquesta paraula. Una situació d´aquest tipus seria el súmmum del cinisme malgrat no ens hauria d´estranyar es produís. De fet, a hores d´ara ja resulta mol lògic interpretar que en haver estat evitant el pronunciament de la paraula INDEPENDÈNCIA ja és tot un exercici de real i contundent cinisme i la clau per comprendre les fosques expectatives que el Sr. MAS ens te reservades.

La rècula d´eufemismes ben estudiats i ben introduïts en el seu discurs n´és una prova concloent d´una persistent voluntat d´engany des del primer moment en que va voler capitalitzar el moviment independentista català desprès de la multitudinària manifestació del 11S del 2012 i que el va fer apostar per unes eleccions anticipades per tal d´aconseguir-ho. Des de llavors no s´ha caracteritzat per la claredat en el seu missatge Independentista. Diríem que ha estat utilitzant un llenguatge enganyós amb el poble, un llenguatge calculadamen ambivalent i de fals contingut. La transparència és la base de la democràcia. L´obscurantisme i la indefinició, premeditadament calculades i cínicament esgrimides per allargar o boicotejar “in aeternum” el procés Independentista català, és el germen de la mentida i la Traïció amb majúscules. Que no es cregui el Sr. MAS que el poble és tant estúpid com ell pot arribar a creure´s.

De les seves últimes declaracions a l´Ateneu Barcelonès, i segons interpretació coincident de tots els observadors polítics, sembla que s´està mastegant la seva traïció al poble de Catalunya. En aquestes declaracions deixa anar que la pregunta no serà la perfecta ja que vol acontentar tot-hom i que ningú s´hi senti exclòs. Que ningú s´hi senti exclòs?. Pura demagògia i cinisme descarnat quan d´aquesta forma exclou automàticament als qui volen votar per la Independència. El Sr. MAS no em sembla tan ruc com per no adonar-se´n de la flagrant injustícia i traïció que amaguen les seves tàctiques en contra la voluntat de la majoria de ciutadans. Vol incloure tothom menys els independentistes, vol incloure sobre tot aquells que no volen la Independència. Molt incongruent tot plegat ja que la pregunta que volen els ciutadans i la veritablement inclusiva és la que tot-hom pot respondre amb un si o no sobre el que vol la majoria, la Independència. Mol incongruent però gens estrany segons el tarannà del Sr. MAS evidenciat d´ençà el fastigós afer que va protagonitzar amb en Zapatero a Madrid.

La traïció del Sr. MAS sembla imminent per perfectament factible. Es tracta d´estar alerta i fer-lo dimitir de immediat si la pregunta no és INDEPENDÈNCIA Si o No. Eleccions anticipades i llavors sí que ja sabríem quins partits realment independentistes hem de fer entrar al Parlament.

Si es confirma una pregunta que no sigui estrictament la que correspon, simplement no s´ha d´admetre per rés del món i rebutjar-la de ple. Acceptar-la seria la fi del Procés. I sobre tot, si es confirma una temuda pregunta trampa també es confirmaria la traïció del Sr. MAS al poble de Catalunya i hauria acabat així la seva carrera política. No desitgem que s´acompleixin aquestes previsions que tothom sembla preveure. Malgrat això, la previsió de l´anunci d´una pregunta trampa te més possibilitats d´acomplir-se si el globus sonda llençat per MAS a L´Ateneu Barcelonès no produeix la suficient reacció negativa en la ciutadania. Alerta!, abans no faci pública la pregunta cal demostrar dia a dia, i amb tota la força, que una pregunta trampa no li serà acceptada. Si ho fem així ens podem estalviar sobretot molt de temps, temps, lo més apreciat en aquest Procés.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut