Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Recosir Catalunya? Declaració simbòlica?… Prou de prendre el pèl.

|

- Publicitat -
Això de recosir Catalunya dit pel President de la mesa, com objectiu de futur per a la propera legislatura, no sembla gaire adient. No sembla adient perquè implica dir que Catalunya està estripada, descosida o trencada i la realitat és una de ben diferent.
 
Trencar Catalunya, el “divide y vencerás” de tota la vida, és el que no ha parat de perseguir l'unionisme per així vèncer el moviment independentista. Ara, dir que es vol recosir Catalunya és tant com acceptar que han aconseguit estripar-la, és tant com acceptar una derrota quan la derrota efectiva està del seu costat. Malgrat lo dit, pot ser que només es tracti d'una estratègia de polítics pusil·lànimes per tranquil·litzar l'adversari a fi que es relaxi, alliberi els ostatges empresonats i retiri el 155. Si només es tracta d'una estratègia d'aquest tipus, és una estratègia molt infantil i ineficaç. Des de la juguesca trapella del President Mas el 9-N, l'estat espanyol va quedar vacunat contra les innocentadetes de catalanets “listillos”.  Espanya no es passeja per Catalunya  amb el lliri a la mà, nosaltres encara sí, nosaltres encara anem repartint clavellets als qui ens massacren. Ja va sent hora que llencem tots els lliris blancs i clavellets vermells a la foguera.
Si malgrat lo dit, no es tracta d'una estratègia, sinó d'una rendició en tota regla, caldrà demanar moltes i moltes explicacions als nostres polítics.
Qui emprant paraules de caire derrotista, vagi ara dient que la declaració de la República Independent de Catalunya ha estat una “declaració simbòlica” és que pretén desactivar i desacreditar el que ha costat sang presó i exili, com també vexacions eliminació de llibertats i repressió per part de l'estat espanyol.

Crido ben alt dient que questa declaració d'Índependència no ha estat simbòlica, ha estat una declaració formal i real feta en seu parlamentaria i com a conseqüència d'haver guanyat el SI a la Independència de forma real, a les urnes, el dia 1 d'octubre de 2017.
En aquest país enverinat per les “new fakes” sembla que s'han d'anar repetint les obvietats fins a la sacietat sota amenaça de la tergiversació més cínica i interessada.
Caldrà, això sí, vestir i implementar aquesta República Independent  en el futur proper però, ara i demà, convé clarificar que aquesta declaració no en té res de simbòlica sinó que és molt real. Aquesta declaració és tant real com les persones que la van fer possible votant en el Referèndum de l'1-O. Aquesta declaració d'Independència és tant real com les càrregues salvatges de la policia i guàrdia civil per reprimir aquest Referèndum, és tant real com la sang que es va vessar als carrers, és tant real com la presó i l'exili d'alguns polítics, tant real com les vexacions, eliminacions de llibertats i repressió per haver guanyat el SI i tant real com l'aplicació  del 155 com a conseqüència de la seva victòria.

Totes aquestes barbaritats i més, com a conseqüència d'haver guanyat i proclamat la República Independent. Barbaritats que no son gens simbòliques. Per tant, diguem-ho clar, Catalunya és actualment una República Independent de ple dret com així ho confirmen, de forma inversa, totes les arbitrarietats, comeses i per cometre, del mateix estat espanyol i fetes a partir de la mateixa declaració d'Independència, article 155 inclòs.
 
En el cas hipotètic que l'unionisme/espanyolisme hagués guanyat les últimes eleccions imposades per Espanya del 21-D, algú té dubtes sobre la primera acció  que hagueren fet aquestes forces polítiques en encetar la legislatura al Parlament? Evidentment, haurien anul·lat la Declaració de la República Independent de Catalunya. I no ho haurien fet de forma “simbòlica”, sinó molt i molt real i efectiva.

Per acabar, la realitat és que el Parlament ha declarat la República Catalana, malgrat encara no ser operativa, només el Parlament podria anul·lar aquesta declaració. 

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut