Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La conya marinera d´en MAS

|

- Publicitat -

Què vol dir això de “O ens hi posem tots o l'onada ens passa per sobre i ens enfonsa”? Els símils mariners del Sr. MAS i les seves conyes marineres ja enfarfeguen. Ja esdevenen intolerables les connotacions de coacció que vergonyosament utilitza amb una total impudícia política i moral. Qui tingui memòria política, recordarà quan l´any 2006, desprès d´aprovar-se la reforma de l´Estatut a la Cambra Catalana i havent-se format una comissió per anar a Madrid per presentar-lo al president Zapatero, Mas es va avençar a tots i traint el mandat de la comissió, de la que en formava part tant com a Catalunya, va viatjar tot sol a Madrid per retallar i pactar molt a la baixa el que acabava d´aprovar la Cambra Catalana. Aquest és el Sr. MAS polític.  Tant de bó que hagi canviat el seu tarannà, personalment ho dubto molt i molt.

Malgrat tot, el Sr. MAS, clarament té un mandat polític contret a les urnes i un compromís amb el poble català del que no el pot eximir cap tipus d´excusa tàctica ni coercitiva que ara faci servir per desfer-se´n. Quan MAS fa referència a que la “barqueta” s´enfonsarà si ERC no l´ajuda a enfonsar abans Catalunya amb l´aprovació d´uns pressupostos inassolibles i comminant Junqueras  a fer de còmplice, el que fa es buscar caps de turc per posteriorment poder justificar la seva particular creuada que es resumeix en desactivar, poc a poc, el procés sobiranista per tornar al fatídic “peix al cova” del que CiU n’és tant avesada. Evidentment que Junqueras li te presa la mida i evitarà caure en la seva trampa.

Publicitat

El temps juga en contra de l´Independentisme. Com més dies passen amb més efectivitat es va preparant Espanya  per impossibilitar una Independència de Catalunya, però no ja en el present sinó en el futur llunyà. El “tempo” polític amb que MAS està duent  la seva particular barqueta, no és el “tempo” que Catalunya necessita per assolir la seva Independència, i no ho és ni de bon tros. Qualsevol estratega aprofitaria l´actual feblesa d´Espanya per activar una “contra rellotge” Independentista. MAS es dedica a vestir una “posta en escena”, a decorar un escenari i obrir el teatre al públic; la sala esta plena, el teló aixecat, l´escenari preparat, però la funció no comença, no apareixen actors a escena i el públic comença a llençar xiulets. 
Una barqueta que comença a fer aigües i que cada cop és més evident que el President  li esta imprimint  el rumb precís que l´haurà de convertir-lo en un traïdor i no en víctima com ja li agradaria. Però ell ja s´esmerça en procurar-se els salvavides oportuns. Haurem de llençar MAS per la borda? Possiblement sí i com més aviat millor.

Resulta vergonyosa la forma en que es deixa passar un temps preciós encetant de nou diàlegs amb l´estat espanyol quan tothom sap que és temps perdut i que fent-ho es malmet el “tempo” adequat que requereix el procés Independentista. Serem capaços els catalans d´exigir al Govern que declari la Independència abans d´acabar aquest any? Hauríem de ser capaços. Que les agrupacions ciutadanes vagin prenent posicions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut