Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La perversa indefinició de les paraules en boca de l´Honorable President MAS

|

- Publicitat -

Els nostres oïdes, tan acostumats a identificar les fal·làcies i superxeries polítiques ha detectat a la més alta instància del nostre Govern, l´Honorable President Sr. MAS, argumentant que una declaració d´Independència sense haver esgotat “TOTES” les vies de diàleg possibles seria “POC” democràtic. Com a ciutadans de bona fe hem de preguntar-nos si ens està prenent el pèl i ens tracta d´estúpids o si qui li escriu els guions és un malintencionat tarat mental digne de ser llençat als lleons. Sigui com sigui, la manca de respecte a la intel·ligència ciutadana esdevé ofensiva i inacceptable. 

“Poc”, “tot”…, adverbis que en aquest context impliquen una sospitosa i perversa intenció impossible de quantificar pel ciutadà. Aquests termes indefinits, utilitzats amb total consciència per argumentar qüestions tan crítiques i cabdals duen a fàcils interpretacions de sobtats canvis d’estratègia del Govern i possiblement orientats a condicionar i ajornar “sine die”  la transició a la Sobirania Nacional. Aquests adverbis representen un mal presagi, un canvi de rumb que de fer-se persistent no s´ha de permetre a qui en aquests moments històrics ocupa un lloc tan definit i compromès amb la ciutadania. 

Publicitat

Els nostres oïdes comencen a escoltar la remor de la tradicional entabanada al poble ras.  La tradicional entabanada a aquest populatxo que se´l pot enganyar tan fàcilment amb dos o tres mots estratègicament contextualitzats, aquest populatxo que encara no ha après que els mots “totes” o “poc” duen implícit un nombre determinat i concret, un nombre màgic, secret, hermètic, cabalístic, esotèric, que els iniciats en les arts obscures no ens volen revelar per protegir-nos de nosaltres mateixos, el que equival a auto protegir-se ells. Els haurem d´agrair tan vergonyós paternalisme protector?  Haurem de posar aquests gurus de mig pèl contra la paret? Crec que haurem de començar a procurar-nos una paret ben forta i sòlida i tot seguit donar pas als qui de veritat estan per la feina. 

A partir d´ara, quan el Molt Honorable President, el Sr. MAS, s´atreveixi a dir  que s´han d´esgotar “totes les vies de diàleg ens haurà de quantificar i definir a “quantes” i a “quines” vies de diàlegs es refereix. Quan ens digui que és “poc” democràtic declarar la Independència ens haurà també de quantificar “quant” considera ell que és “poc”  i si “poc” és suficient, o no, en relació a “molt” que també ens haurà de quantificar. Com podem comprovar, és molt important que ens tradueixi a llenguatge vulgar si “poc” és suficient per ser Independents o si “tot” és limitat o és infinit en el temps i l´espai i si per interpretar aquests adverbis hem d´utilitzar principis de física tradicional o de mecànica quàntica.  Si no ho ens ho explica l´haurem d´obligar a fer-ho. En te l´obligació. El populatxo necessitem la seva inapreciable i mai ben bé pagada  instrucció pedagògica.

La transparència és la base de la democràcia. L´obscurantisme i la indefinició premeditadament calculades i cínicament esgrimides per allargar o boicotejar “in aeternum” el procés Independentista català és el germen de la mentida i la Traïció amb majúscules.  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut