Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Falta sang

|

- Publicitat -

Per cuinar un bon frit mallorquí hi ha d’haver sang i preves de banyeta ben coents; pots tenir quasi tots els ingredients però si et manquen aquests dos podràs tenir un bon dinar però no serà un bon frit.

Per un procés d’autodeterminació nacional hi ha d’haver també una sèrie de característiques i conscienciació social, s’ha d’imprimir un ritme amb nervi clar i consistent donant resposta abans que la pregunta es formuli i aquí és on podem dir que falta sang. Sang que arribi al cervell i sang al nervi per actuar i marcar ritme. Falta un cuiner.

Publicitat

Molt comentat és com el polític Sarkozy ha organitzat una nova renaixença del nostre veïnat. Més enllà de tots els aldarulls que ha provocat, provoca i provocarà, sap on va, no deixa ni temps a que adversaris el dinamitin. Ha cascat qui ha fet falta, ha donat forma a disturbis que han creat pànic social al desordre i s’ha ofert ell mateix com salvador. Tota una obra d’enginyeria política i que trobam com avantpassat directe a un tal Buonaparte. Sang i coent que és ens fa reflexionar sobre si França necessita com impulsors polítics no francesos; en tot cas sembla que a Catalunya no treuen nervi ni els de fora ni els d’aquí.

  Trobem a Catalunya moltes teories sobre tots els problemes de l’AVE, llum i demés; una apunta a que és una maniobra calculada per fer sentir a la població indefensa i que els dos partits d’àmbit nacional aprofiten per oferir-se quan el caos sigui encara major, com salvadors. Ben bé podria ser així, doncs les empreses que el provoquen són de fora i si no ho són totes ho semblen pel que fan pels seus conciutadans. I molta declaració però…

El que sembla és que falta sang i coent en lideratge per posar fi a n’aquesta situació per part de la pròpia gent d’aquí, es respira un ambient d’acceptació que de ben segur si no troba un bon cuiner es convertirà en una nació sotmesa baix la sentència "mentre no vagi a pitjor, anirem fent camí"… però serà cap on ens portin no cap on triem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut