Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cap a una societat responsable

|

- Publicitat -

Actualment sentim parlar de responsabilitat social de les empreses, govern responsable… que està passant? Sembla ser que el model capitalista ha produït dins el propi sistema un moviment de canvi de perspectiva, contra el canvi climàtic, per la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la participació i convivència… Hi ha un canvi, lent com tots, dia a dia. Des de diferents fòrums web és el moment de promoure reflexions, aquí va un decàleg sobre temes que estan / poden canviar, convidats quedau a reflexionar.

– La societat responsable a l’era de la globalització promulga una conscienciació que implica a l’individu com part activa i decisiva en la seva relació amb l’entorn humà i ambiental.

Publicitat

– El desenvolupament humà es dona en un entorn en el qual les relacions d’intercanvi econòmic estan en supeditades per la relació amb el medi ambient, no a la inversa.

– La política és l’eina de gestió per el diàleg en lloc de la delegació de responsabilitats.

– Empresa i societat són interdependents, la relació entre ambdues parts és una oferta i consum responsables.

– El canvi de paradigma de la societat neocapitalista a la responsable es dona en un procés continu, els canvis són una construcció social progressiva en la que conviuen aspectes inherents a la humanitat i noves formes de desenvolupar l’adaptació al medi.

– El comerç i el canvi climàtic comporten processos migratoris, el mestissatge genera nous llenguatges i formes culturals. La societat responsable no deu entendre com mercaderia la immigració, de la percepció d’amenaça e inseguretat passem a la fusió.

– El mercat de valors ha subjugat la consciència de progrés a xifres. La societat responsable transforma d’objecte a subjecte a la persona.

– La societat no es regeix per patrons de patriarcat o matriarcat, es recupera la dualitat i complementarietat.

– La vida a nivell biològic presenta un cercle finit. A qualque societat pretenem allargar la vida al temps que augmentar la població per fer front al treball de mantenir el sistema, fet que no contribueix a la terra com ecosistema i a la humanitat com a element integrat en ell. Acceptar el temps finit i reprendre el domini del temps ha de ser un pilar fonamental de la societat responsable.

– Els fòrums de diàleg deuen ser comunicadors i auditors,els mitjans de comunicació derivats de les noves tecnologies són elements vertebradors de la creació d’una nova cultura. El subjecte / objecte passiu que rep informació esdevé un èsser humà interactiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut