Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

I si dimiteix la ministra?

|

- Publicitat -

Falta molta reflexió, i una mica de visió crítica de la situació actual per afrontar els principals reptes del futur.

La ministre Àlvarez ha estat davant tot Déu la responsable política directe del desastre de rodalies, la desastrosa actuació de les empreses de l’AVE i un seguit de situacions que semblen d’una societat curta de gambals.

Publicitat

Doncs bé, aquí va una acusació a la manca de consciència de la societat, a la falta de criteri i exigència, a la participació en aquest lamentable espectacle / show que s’ens ofereix per diferents mitjans de comunicació. Com en alguns casos s’ha dit, fa anys que manca inversió, han passat diferents ministres, diferents partits, i una mateixa manca de resposta per fer front al que es veia venir, l’hecatombe final d’una manca total de interès en millorar la infraestructura nacional.

El seguit d’interessos que hi ha darrera són molts i variats, ara bé, aquí el que falla es la dinamització social des de els pilars de la societat, el que ara seguint el model USA es diu tancs de pensament, generadors d’opinió. La ministra pot quedar, tanmateix qui vendrà després no arreglarà tot el que no s’ha fet fins ara, el que no pot quedar igual és el que no fa la societat d’aquí, esperar i esperar.

Per acabar una anècdota real. L’any 97 es varen reunir a Antioquia, Colòmbia; els principals homes de negocis i líders de la regió. Eren el motor econòmic del país però no tenien cap tipus de representació al govern, ni les forces armades, església… Uns anys després començant per Uribe tenen a la seva gent fent país segons el seu model. Per quan aquí s’espera reaccionar?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut