Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La petjada del feudalisme

|

- Publicitat -

Aquest dia una altra noticia em fa adonar de la submissió que hi ha vers el poder, la societat no ha superat l’època en que senyors feudals governaven des de castells a una població esclava de treball i pors religioses.

 La reflexió ve d’una llibre que no ha tingut gran repercussió als mitjans, el tema que tracta és la intervenció judicial de la fundació intervida per part del poder judicial i que posa al descobert tot l’entremat que hi ha al darrera: Esade amb els Jesuïtes, Intermón, Fundación Lealtad, una gent molt afí al PP i grups empresarials espanyols.

Publicitat

Perquè dir que no han canviat els temps? Perquè hi ha organitzat tot un sistema de influències empresarials, grups vinculats a religió, el jutge que fa el que li diuen, i els representants socials, siguin plataformes d’ONG o partits polítics, diuen amen i "lo que diga fundación lealtad". Anem a veure, que sigui intervida o una altra entitat, dona igual, però que s’accepti que aquí no passa res i que havem de creure el que digui una gent de Madrid, es submissió.

Falta una massa social crítica, i lluitadora, no es pot acceptar el que diguin de fora; més que res perquè ara són aquesta gent (que valguem Déu, al llibre els autors castellans es podien haver evitat els comentaris lingüístics) però el que passa és reflex d’una societat que no aixeca el cap sota les murades d’un castell feudal que continua present al subconscient popular.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut