Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’avortament NO és cosa de tots

|

- Publicitat -

Després de molts dies madurant la meva resposta a la llei de l'avortament d'Alberto Ruiz-Gallardón, he arribat a la conclusió que el millor és donar-li a les dones el dret a decidir si volen continuar o no un embaràs quan saben que aquell nen arribarà al món amb una malaltia seria, amb amputacions, o amb un risc elevat de mort. I és així de senzill, les dones han patit molt per poder treballar (tot i que encara no s'equiparen els sous d'home i dona en el mateix treball), per poder votar, i actualment per poder avortar quan sigui convenient per la salut mental i física del fill o de la mare. 

Tenint en compte que considero que qualsevol dona pot avortar sempre i quan la causa d'aquest avortament sigui justificada (violació, malaltia de l'embrió amb possibilitat de morir durant o després del part, etc.) penso que el millor que els homes podem fer en aquesta qüestió és callar i donar veu i vot a les dones. Per dues coses: elles són les que tenen un fetus formant-se dintre seu durant 9 mesos, i la llei de l'avortament que planteja Gallardón només respon a un masclisme exacerbat del Govern d'Espanya (format per més homes que dones). 

Publicitat

Tanmateix, considero d'una gran demagògia el que alguns mitjans de comunicació han fet per anunciar la llei de la qual parlem. Sobretot, m'indigna veure com un diari -ja extint, per sort, així ens estalviem les portades nocives- utilitza en la seva portada un nadó amb Síndrome de Down i un titular que evidencia la ideologia del diari: “El asesinato vuelve a ser delito en España”, per vendre que quan una dona avorta un embrió amb aquesta malaltia està matant una vida humana. Si no estic mal encaminat -i el déu Google no m'ha enganyat-, l'avortament només es pot realitzar a l'Estat abans dels 3 mesos de gestació. Llavors, si et detecten que el teu embrió té Síndrome de Down (o qualsevol altre malaltia) abans dels 3 mesos pots avortar. Ara bé, pel PP això no és així. En cas que el fetus tingui aquest trastorn del cromosoma 21, la dona no pot avortar perquè es consideraria delicte a l'Estat Espanyol.

Jo no em fico en si s'ha d'avortar un nen amb aquesta malaltia o no, només dic que les dones han de tenir l'opció de decidir si volen continuar amb l'embaràs. Evidencio que un dret que han aconseguit les dones, com és l'avortament, una manada d'homes el vol canviar per poder complir 1 dels seus propòsits de campanya, derogar la llei de l'avortament del PSOE. I sembla que serà l'únic que podran complir.

L'endarreriment de la dona és més evident quan governa un partit de dretes.

Seguiu-me a Twitter: @ramonaguilarg

Publicitat

Opinió

Minut a Minut