Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Catalunya s’equivoca amb la UE

|

- Publicitat -

En el procés català que la gran majoria vol que acabi amb la seva independència, Catalunya s'equivoca. I s'equivoca perquè per pertànyer a la UE -sempre un club molt democràtic- has d'haver aconseguit la teva independència matant, o haver matat moltes persones al llarg de la teva història. Això és una certesa.

Gairebé tots els països que formen part de la UE han matat a moltes persones durant el segle XX. Aquest és el cas d'Alemanya, de Gran Bretanya, d'Itàlia, i esclar, d'Espanya (entre d'altres). Però el problema no són aquests països que ja porten molts anys sent independents -segons Alícia Sánchez-Camacho alguns són les nacions més antigues d'Europa, quan encara ni Europa existia ja estava Espanya present, a la Pangea-. El problema són els països que han aconseguit la seva independència amb morts durant el S.XX i pertanyen a la UE, com són els casos de Bulgària, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Estonia i Irlanda. Aquests països són el referent per Catalunya, països que van aconseguir la seva independència amb mort i que ara són part de la UE -sempre un club molt democràtic, com dèiem abans-.

Publicitat

Però, no contents amb què aquests països han aconseguit la seva independència amb mort, ara la UE planteja encabir d'altres països que han matat moltes persones entre si, com ara Sèrbia i Kosovo. Països que han viscut una guerra entre el 1996 i el 1999, fa pocs anys. Aquests països que en realitat són un exemple pel govern espanyol, perquè Sèrbia ha reconegut la independència de Kosovo, i encara no ho ha fet Espanya perquè considera que els kosovars són més enemics d'ells que de Sèrbia -o això suposo jo-. Aquests enemics que s'han matat ara viuen en pau i podran viure a la UE. Com diria Josmar, SUBREALISTA.

Doncs amb tots aquests antecedents, ara resulta que, com ha dit Barroso, és quasi impossible que Escòcia entri a la UE (i extrapolant, també ho dirà per Catalunya). O sigui, uns països que han aconseguit la seva independència amb morts tenen més preferència de formar part de la UE que uns altres que votaran la seva independència democràticament? Va home va! Però quina presa de pèl és aquesta. A més són territoris pertanyen a països de la UE, per tant els anul·laran la ciutadania europea. Tot plegat, un procés democràtic, avalat per la gent que vol votar en democràcia i no matar, que no pot ser avalat pel club de la UE -sempre molt democràtic-. Sembla ser que la democràcia d'un país no està lligada a pertànyer o no a la UE, sinó no haurien deixat entrar a Espanya, un país que fa de demòcrata però que ni ell ni els seus habitants ho són.

@ramonaguilarg

Publicitat

Opinió

Minut a Minut