Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ha canviat el guió ?

|

- Publicitat -

 No és tirar enrere, ni molt menys, però queda clar i es fa imprescindible que el primer pas desprès dels resultats de les eleccions municipals és -i en el que hi ha hauria prou majoria per afrontar-lo- consultar quina hauria de ser la relació de Catalunya en vers l'Estat. És el nou guió que poden marcar els resultats a la capital catalana, ara més difícil -per no dir impossible- seguir enarborant l'estelada, detall que s'ha de tenir molt en compte, tan per la seva magnitud com per la complicitat necessària en el projecte, i pel seu lideratge, en definitiva.

Tal i com està ara el panorama, sembla clar que és el pas previ a fer, però per superar-lo i no tenir-lo que re-obrir a cada moment, abans d'entrar en el debat de la vertadera i transcendental pregunta, llavors ja d'una manera ferma, decidida i irrevocable, de si es vol seguir igual o apostar-ho tot per la independència.

Publicitat

Sense perdre de vista, però, que tot diàleg amb aquest Estat resulta tasca totalment estèril, si més no, en les moltes i diferents maneres que s'ha intentat en el transcurs de les darreres dècades.

D'altra banda, de res serveix encaparrar-se en el que li convé a Catalunya. Ja sabem que la independència és l'única manera de poder sobreviure com a país, no cal repetir-ho i demostrar-ho a cada moment… o potser si que cal, més que res als que hi viuen. Però, pot ser millor baixar un esgraó per a trobar més veïns de replà i fer més forta la posició a partir d'aconseguir i assegurar la sobirania dintre de l'Estat, sense fer més forats al cinturo, sense defallir en les aspiracions, però, sobretot, sense perdre el temps i les forces en un «teva-meva» que ja hem vist que no condueix a res perquè, fins el moment, la força -i tan si val si és bruta- pot més que la paraula i, en aquest sentit, no es pot pretendre parlar de tu a tu amb qui no te cap intenció de fer-ho, això ha quedat clar.

En clau general, és el que hi ha amb el govern actual, i hi haurà, independentment del partit que guanyi les properes eleccions estatals per tant, més val ser positius.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut