Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Llamps i trons per un dia especial

|

- Publicitat -

Com si d.un presagi es tractes, el dia 28 es desperta tronant, llampegant  i amb molt de “moviment de mobles”. Com avissant als quatre vents de que avui per Catalunya es un dia especial de veritat, diferent, definitiu.

 

Arribara l.avis a Madrid ?. Ho vulguin sentir,  veure o reconeixer tambe ells han de saber que a partir de dema, sigui quin sigui el resultat, ja res sera com abans. Hi poodran posar la cara que vulguin pero se n han de fer a la idea. A partit de avui mateix Catalunya ja no es la comunitat autinomica espanyola que fins ara han menyspreat, ofegat, insultat, utilitzat, i a la vista del mon -que a Madrid ja no poden ignorar- em dit clarament, de la unica manera que eens han deixat fer.ho, que aixo s.ha acabat.
La ciutadania, despres de maniestar.se al carrer ininterrompudament i tossudament durant cinc anys, ho ha fet a les urnes, i ha quedat clar que, qui no esta directament convencut per la independencia (…) el que te clar es que no vol seguir ni un dia mes amb les mateixes condicions i relacions amb l.Estat (…), i aixo obliga, com a minim, a asseure,s pero a mes amb unes altres cares, i amb unes ganes que mai han tingut… Ni tenen, pero que pel be de tots, començant pel d.ells, han d.assumir.
Una escissio pactada i no traumatica seria el que menys mal faria a ambdues parts. Les dues hi perdrien, es logic i evident, pero molt menys drl que els hi pot representar a ambdues fer.ho fent.se la punyeta,
Nosaltes ja hi estem abassats al pacte, a la negociacio, a perdre per guanyar, pero, i ells, tindran el sentit comu i la humilitat de desvestir.se de la prepotencia, de l.altretemps sentit del dret de conquesta, de la intransigencia castisa ? . O sabran fer, i es mes, ho voldran fer ?.
Les mentides i la poqueria escampada al llarg dels darrers anys es molta i ara no els resultaria gens senzill tenir que anar matissant i contradint el que ha estat el seu menu base a fora de Catalunya, basicament per esgarrapar vots, pero tambe, i es el motiu principal, perque no se .ls  desmunti l.entarimata… i ixo val pel dos grans partits d.ambit estatal, doncs en aquest tema pensen i han fet exactament  el mateix

Publicitat

Opinió

Minut a Minut